22 iulie 2016

Pompierii militari au salvat din foc 91 de suceveni
·        Lucrătorii ISU AU participat la 4.280 de intervenţii SMURD, dar şi la alte 1.036 de situaţii de urgenţă, cum ar fi 208 de inundaţii.
Pompierii militari suceveni au avut, în prima jumătate a anului 2016, 6.591 de acţiuni de intervenţii specifice, informează plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. Conform unui raport asupra activităţii instituţie sucevene, dintre acestea 273 au fost incendii, în urma sinistrelor fiind salvate 91 de persoane, 72 de animale şi 143 de păsări. Din păcate,  situaţiile de urgenţă, inclusiv inundaţiile şi accidentele rutiere, s-au soldat cu 19 victime, dintre care 13 decedaţi şi 6 răniţi. Pagubele înregistrate în primul semestrul anului, se ridică la 7,72 de milioane de lei, însă, în contrapondere, valoarea burilor salvate însumează 49,56 de milioane de lei. 
În intervalul la care face referire, s-a intervenit şi la 27 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată sau de deşeuri menajere, 
lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava participând la 4.280 de intervenţii SMURD, dar şi la alte 1.036 de situaţii de urgenţă, cum ar fi 208 de inundaţii, un fenomen meteo periculos, 78 de evenimente publice de amploare; 37 de misiuni pirotehnice şi 709 de monitorizări de cursuri de apă, scurgeri de gaze naturale şi accidente rutiere, unul dintre acestea din urmă cu implicare de substanţe periculoase.

În cele dintâi 6 luni ale anului 2016, în 88 de cazuri pompierii militari suceveni au acordat sprijin Serviciului de Ambulanţă Suceava, aceştia fiind solicitaţi şi în vederea deblocării a 31 de deblocări de uşi.  Lucrătorii ISU Suceava au asigurat 8 transporturi de apă în situaţii de nevoie, implicându-se şi în 15 defrişări şi degajări de arbori. Aceştia au efectuat 3 căutări de cadavre, au recuperat 5 corpuri fără viaţă, desfăşurând şi au desfăşurat alte 79 de misiuni în domeniul situaţiilor de urgenţă. Plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava mai precizează că, pe lângă acţiunile de intervenţii specifice, pompierii militari suceveni au executat 9.751 de monitorizări ale unor obiective cu risc.