28 iulie 2016

Primăria ridică maşinile abandonate pe străzi, în parcări şi pe spaţiile vechi
·        Proprietarii care nu şi le iau de unii singuri sunt obligaţi la plata contravalorii cheltuielilor de transport şi depozitare, cât şi la o amendă care variază între 1.000 de lei şi 2.000 de lei.
·        În depozit, în curs de valorificare sunt 3 maşini vechi, ridicate de reprezentanţii Primăriei încă din anul 2015, însă după ducerea acestora la fier vechi abia dacă se recuperează costurile cu transportul. 

Primăria municipiului Suceava atenţionează pe proprietarii de maşini vechi lăsate pe domeniul public să le ridice şi să le valorifice la un unităţile de specializate în dezmembrări. Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că autovehiculele ieşite din uz ocupă locuri de parcare, poluează cu oxid de fier şi scurgeri de ulei, creând, în acelaşi timp, şi disconfort vizual.    „Vom accelera procedura de ridicare a autovehiculelor abandonate, pe care le vedem cu toţii pe străzile municipiului Suceava, prin parcări şi pe spaţii verzi. Respectivi proprietari dau dovadă de lipsă de respect faţă de vecini, în primul rând, ocupând locurile de parcare insuficiente, poluând şi mediul, întrucât curge rugina de pe ele, iar aspectul zonei este foarte neplăcut”, arată adjunctul şefului executivului municipal. Potrivit lui Harşovchi, pentru început proprietarii sunt notificaţi cu înştiinţare aplicată pe parbrizul autovehiculului abandonat sau prin înmânare directă a acesteia la domiciliu.  „Fac un apel la proprietari să le ridice singuri şi să le duc la unităţi de tip REMAT, de unde mai pot obţine şi o anumită sumă de bani. În caz contrar, cei în cauză vor trebui să suporte şi o amendă destul de consistentă”, a evidenţiat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.   În cazul în care sucevenii somaţi nu se conformează, maşinile sunt ridicate de către reprezentaţii Primăriei şi duse la duse la un depozit din preajma Acumulării de apă din Lipoveni. După 10 zile în care autovehicule nu sunt revendicate, autorităţile locale trec la valorificarea acestora, iar proprietarii vor fi siliţi la plata contravalorii cheltuielilor de transport şi depozitare, cât şi la o amendă care variază între 1.000 de lei şi 2.000 de lei. În perioada care a trecut din anul 2016, au fost notificaţi 33 de proprietari de autovehicule abandonate, 24 dintre aceştia conformându-se somaţiilor. În depozit, în curs de valorificare sunt 3 maşini vechi ridicate de reprezentanţii Primăriei încă din anul 2015, însă după ducerea acestora la fier vechi abia dacă se recuperează costurile cu transportul.