12 iulie 2016

Jandarmii suceveni au constatat 86 de infracţiuni, inclusiv de deţinere de droguri
·        În total, pe lângă consumatorii de narcotice, lucrătorii IJJ au depistat 113 de autori de tăiere ilegală de arbori, tâlhărie, loviri şi alte violenţe.
·        În camera de corpuri delicte au fost introduse 853 de bunuri, cu o valoare de 97.620 lei, acestea fiind predate pentru valorificare Finanţelor sucevene.
În primul semestru ala anului 1916, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava s-a axat pe apărarea bunurilor persoanelor, avutului public, prevenirea infracţiunilor stradale şi a celor cu un grad de risc ridicat, se arată într-o informare a instituţiei sucevene, în care se precizează că, de asemenea, s-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a consumului de substanţe etnobotanice, creşterea siguranţei în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, cât şi pentru protecţia fondurilor silvic şi cinegetic. Astfel, în cel dintâi  6 luni ale anului jandarmii suceveni au constatate 86 de infracţiuni, prin acestea numărându-se cele de tăiere ilegală de arbori, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, tâlhărie, loviri şi alte violenţe, lucrătorii IJJ depistând 113 de autori. În timpul executării misiunilor în sistem integrat, cu Poliţia, personalul Jandarmeriei au constatate 78 de infracţiuni şi, totodată, au reperat 92 de implicaţi în fapte penale. În cel dintâi semestrul ala anului 2016, jandarmii suceveni au stabilit 2.492 contravenţii, în valoare totală de 441.825 de lei, dintre care 2.351 independent, iar altele 141 în cooperare cu Poliţia. În camera de corpuri delicte au fost introduse 853 de bunuri, cu o valoare de 97.620 lei, ulterior acestea fiind predate pentru valorificare către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava. În cea ce priveşte comerţul cu produse accizabile, lucrătorii IJJ au confiscat 55.920 ţigarete, constatând 15 infracţiuni de contrabandă. În aceeaşi perioadă, în aplicare s-au pus 648 de mandate de aducere emise de organele judiciare. Pe linia prevenirii faptelor antisociale în instituţiile de învăţământ preuniversitar, lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au avut 163 de acţiuni cu caracter educativ-preventiv, de prezentare către elevi a unor teme de interes privind delicvenţa juvenilă, abandonul şcolar, prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri.