01 iulie 2016

Suceava ajunge la 10 autobuze de capacitate mică
Mijloacele de transport, cu 12 locuri pe scaune şi 10 în picioare, sunt dotate cu instalaţii de încălzire şi de aer condiţionat, precum şi cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

„Strategia noastră este de a avea un parc performant la societatea de transport public”, a declarat primarul Ion Lungu, precizînd că, în cel mai scurt timp, urmează a fi semnat contractul pentru aducerea a 40 de autobuze electrice.

Cinci autobuze noi de capacitate mică au intrat în dotarea societăţii comerciale de transport public de călători TPL Suceava, ieri primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovsci şi administratorul unic al firmei, Darie Romaniuc, înmânând cheile conducătorilor auto care le-au luat în primire. Edilul-şef susţine că noile mijloace de transport de călători au fost mult aşteptate de locuitorii cartierului Burdujeni-sat şi Iţcani, în care există străzi mici, precum şi de cei din Zamca şi Obcini. „Iată că ne ţinem de cuvânt cu ceea ce am promis în campania electorală, astăzi venind celelalte 5 autobuze de capacitate mică pentru societatea de transport local, care sunt potrivite pentru a funcţiona în special pe străzile înguste din cartierele Burdujeni-sat şi Iţcani, dar şi în Zamca şi Obcini.  Pe lângă cele 5 care au venit anul trecut, acum avem 10 autobuze de capacitate mică care vor acoperi zone mai puţine rentabile”, a subliniat Lungu. Şeful municipalităţii a precizat că strategia de înnoire a parcului auto al TPL continuă, în cel mai scurt timp urmând a fi semnat contractul pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice. 

De asemenea, în perioada următoare în Suceava urmează a sosi autospeciale, furgonete şi biciclete electrice. „Strategia noastră este de a avea un parc performant la societatea de transport public, cât şi o activitate performantă, iar acesta lucru se va întâmpla în măsura în care vom aduce autobuzele electrice. Din păcate, astăzi TPL merge pe sârmă, iar acest lucru se întâmplă din cauza costului ridicat al combustibilului”, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
Furnizorul celor 5 autobuze de capacitate mică marca Karsan Jets este compania Anadolu Automobile SRL Bucureşti,  directorul TPL, Darie Romaniuc, arătând că mijloacele de transport, cu 12 locuri pe scaune şi 10 în picioare, sunt dotate cu instalaţii de încălzire şi de aer condiţionat, precum şi cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.  Viceprimarul Lucian Harşovschi şi-a exprimat satisfacţia că aceste 5 noi mijloace de transport de călători au ajuns în reşedinţa de judeţ, completând actualul parc de 30 de autobuze al TPL. „Ne dorim mulţi kilometri fără evenimente, cele de anul trecut având deja la bord 60.000-70.000 km şi funcţionează foarte bine”, a spus Lucian Harşovschi. În 2015, Anadolu Automobile SRL a fost singurul ofertant pentru furnizarea a primelor 5 autobuze de capacitate mică marca Karsan Jets.