19 septembrie 2012


Gheorghe Acatrinei, liderul PRM Suceava:
Şcolile sucevene, slab pregătite pentru noul an de învăţământ
Poate niciodată nu s-a întâmplat, precum în 2012, ca unităţile de învăţământ  să fie mai puţin pregătite pentru începerea noului an şcolar, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele,  preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei. Liderul PRM spune că datele Direcţiei de Sănătate Publică, privind autorizarea, l-au dus la concluzia că şcolile au fost lăsate de izbelişte, iar de acest lucru se fac răspunzători Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ.               
„Vinovaţi de această stare de lucruri sunt primarii şi conducerea  Consiliului Judeţean. Nu putem da vina pe profesori, care au obligaţia de a se ocupa de educarea copiilor, în condiţiile asigurate de administraţie. Luaţi cu alte treburi, atât şefii de administraţii locale, cât şi cei de la administraţia judeţeană au lăsat pe planul al doilea unul din cele mai important domeniu din viaţa judeţului, cel al învăţământului”,  relevă Acatrinei.
Liderul peremiştilor suceveni opinează că prioritatea factorilor de decizie judeţeni  a fost, mai degrabă, înlocuirea din funcţie a vechilor directori de unităţii de învăţământ. Astfel, nu au fost rezolvate probleme de ingienizare, reparaţii, investiţii, dotări cu microbuze şi mobilier, precum şi cele de asigurare a cadrelor didactice calificate. „Preocuparea mare o constituie politizarea, mai peste tot, fiind numiţi directori de la PSD şi PNL. Aceştia, probabil, îşi vor demonstra valoarea pe parcurs, însă, acum, tragem un semnal de alarmă asupra situaţiei din învăţământ. Trebuie să se facă tot ceea este posibil ca marea majoritate a şcolilor din judeţ să poată fi autorizate, iar în acestea procesul de învăţământ să se desfăşoare în mod normal”, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei.