23 septembrie 2012


Doina Oică, director de markenting:
Termica nu-şi propune sistarea serviciilor către populaţie.
·        14 asociaţii de proprietari din cele 110 esistente pe raza municipiului Suceava cumulează 30% din datoriile către Termica.
·        30 de asociaţii îşi achită cu regularitate facturile, acesta fiind din categoria celor mici şi a căror gestionare este mai facilă.
În ultimul timp, atât conducerea Primăriei, cât şi cea a Termica, au făcut numeroase apeluri pentru impulsionarea achitării datoriilor restante către operatorul de termoficare, în caz contrar existând varianta încetării furnizării utilităţilor. În plus, se apropie vertiginos şi sezonul rece, iar abonaţii sistemul centralizat ar putea să nu aibă parte nici de  agent termic pentru încălzirea locuinţelor. „Termica nu urmăreşte sistarea serviciilor, însă furnizarea trebuie să se facă în condiţii corespunzătoare, respectiv de încasare a contravalorii mărfii livrate”, reliefează Doina Oică, directorul de marketing al firmei sucevene de termificare.  Oică arată că asociaţiilor cu soldurile cele mai vechi li s-au trimis somaţii de plată, iar în funcţie de ritmicitatea cu care îşi vor achita restanţele, se va decide dacă se va trece la debranşare. La această dată, nu au parte de apă caldă în apartamente, familiile care fac parte din 6 asociaţii de proprietari, iar potrivit Doinei Oică, sistarea a fost cerută chiar de către unii dintre preşedinţii acestor structuri, aceştia fiind nemulţumiţi de modul în care consumatorii casnici înţeleg să-şi onoreze obligaţiile. Este vorba despre asociaţiile de proprietari nr. 75, nr. 55 MES, nr. 31 „Eroilor”, nr. 62, J 15 şi I 68. „Unii dintre asociaţiile preavizate au conştientizat care este situaţia şi au răspuns pozitiv solicitării de a încasa şi face plăţi într-un ritm mai bun. Din păcate, există şi asociaţii la care soldul restant provine încă din ianuarie 2011, acesta fiind, deci, anterior sezonului rece trecut. Aici se încadrează asociaţiile nr. 79, nr. 57, nr. 41, „Cămin Famos”,  nr. 38, nr. 49 „Castor” şi nr. 33”, subliniază directorul de marketing, adăugând că asociaţiile care nu beneficiază de apă caldă menajeră, împreună cu cele preavizate la plată, cumulează debite de 5 milioane de lei, adică  30% din totalul de 18 milioane de lei, sumă pe care o are de recuperat Termica. Pe de altă parte, Doina Oică ţine să remarce că 30 de asociaţii din cele aproape 110 din reşedinţa de judeţ îşi achită cu regularitate facturile. În cauză sunt cele care se încadrează în categoria asociaţiilor cu număr mai mic de familii, iar gestionarea acestora este mai facilă.