02 septembrie 2012


Festivalul mustului, sărbătoare de 600 de milioane de lei vechi, într-o zonă fără viţă de vie 
·        Manifestarea îşi propune „introducerea în calendarul manifestărilor cultural-artistice tradiţionale a unei sărbători care omagiază venirea toamnei”
Municipiul Suceava şi Fundaţia de caritate şi întrajutorare „Ana”  s-au asociat în vedere organizării Festivalului mustului. Contractul de asocierea fost aprobat în şedinţa deliberativului local, suma care va disponibilizată, în acest sens, de la bugetul, adică din taxele şi impozitele plătite de suceveni este de 58.500 de lei. Manifestările  vor avea loc în perioada 12-14 octombrie, la aceastea urmând a lua parte, potrivit expunerii de motive a viceprimarului Gavril Vîrvara,  artişti de renume din la nivel naţional, dar şi din Republica Moldova. „Acest festival îşi propune introducerea în calendarul manifestărilor cultural-artistice tradiţionale a unei sărbători care omagiază venirea toamnei prin manifestări artistice, degustări de produse şi expoziţii, imaginea Sucevei îmbogăţindu-se cu, astfel, cu un nou reper cultural tradiţional românesc”, arată în raportul Serviciului „Buget”, din cadrul Direcţiei „Buget, contabilitate şi fiscalitate” a Primăriei municipiului Suceava.
Consilierul PDL Lucian Harşovschi a cerut mai multe detalii, inclusiv lămuriri despre destinaţia banilor. „Vorbim de criză economică, despre bani luaţi de la investiţii sau mutaţi dintr-o parte în alta, despre aproape 600 de milioane de lei vechi daţi prin acest parteneriat. De aceea vrem să ştim despre ce este vorba”, a spus Harşovschi. Alesul PDL nu a primit explicaţiile cerute, viceprimarul Gavril Vîrvara promiţând că i le va da după şedinţă.