31 martie 2017

,Ziua internaţională  a persoanelor cu autism, marcată la Complexul "Blijdorp"

·        Un grup de copii va participa la o şedinţă de terapie cu animale.
Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie "Biljdorp-O nouă viaţă" marchează pentru a patra oară, Ziua internaţională  a persoanelor cu autism. Manifestările sunt organizate în parteneriat cu Asociaţia Blijdorp România, în intervalul 31 martie-3 aprilie imobilul Complexului fiind iluminat, pe timpul nopţii, în albastru, culoarea simbol a Zilei, pe respectiva clădire fiind plasat şi un baner specific momentului.
Luni, de la 10.00 la 11.00. în cadrul Complexului vor fi organizate activităţi motorii, precum cros, pase cu mingea la coş, trase cu obstacole, înscrişii în activitate primind diplome de participare. de asemenea, La intrarea Centrului de zi pentru adulţi va fi deschisă expoziţia cu fotografii realizate de tânărul A.C., diagnosticat cu autism.

 În cadrul programului de hipoterapie destinat beneficiarilor din spectrul autist şi realizat de Remus Lăcătuş, proprietar al unei ferme de cai din Lucăceşti, între orele 11.00-12.00 un grup de copii va participa la o şedinţă de terapie cu animale.