27 martie 2017

"Bursă de naştere" de 10.000 de lei pentru studentele şi soţiile studenţilor USV   
·        "Ne dorim ca aceasta să fie un stimulent pentru corectarea natalităţii în societate", a declarat rectorul Valentin Popa. 
Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava acordă  burse sociale ocazionale pentru maternitate. Anunţul a fost făcut, într-o conferinţă de presă, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, potrivit căruia, la respectivul stimulent financiar are dreptul studenta care aduce pe lume un copil pe parcursul anilor de studiu, cât şi studentul al cărei soţie naşte în perioada în care acesta urmează cursurile universitare. Condiţia este ca veniturile acestora să nu depăşească plafonul lunar al salariului minim net pe ţară. "Beneficiază de această bursă toate studentele care nasc, indiferent de condiţie, dar şi soţiile studenţilor, aflate într-o asemenea situaţie", subliniază Valentin Popa.
Reactorul USV precizează că, astfel, studenţii se pot califica pentru o "bursă de naştere" care atinge, în total, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei.  "Ne dorim ca aceasta să fie un stimulent pentru corectarea natalităţii în societate. Nu sunt multe situaţii de acest fel, poate nu atât de multe pe cât ne-am dori. De aceea, ne dorim ca bursa să se constituie într-un ajutor important pentru tinerele mămici şi tinerii tătici", a explicat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul   Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava.
 USV acordă burse şi pentru cazul nefericit al decesului unui membru de gradul întâi al familiei studentului, cuantumul acesteia fiind cuprins între 4.000 de lei şi 5.000 de lei. La acestea se adaugă bursele ocazionale de ajutor social pentru încălţăminte şi îmbrăcăminte. Pentru facilitatea în cauză se califică studenţii care au deja o bursă socială acordată în baza venitului pe membru de familie, mai mic decât cel net pe economie, suma acordată de acesta dată fiind de fiind de 600 de lei sau la 700 de lei pe semestru.