09 martie 2017

După municipiul Bucureşti,
Judeţul Suceava, locul al doilea pe ţară la conducători auto profesionişti
·        Judeţul ocupă poziţia a şaptea din punctul de vedere al firmelor de transport, precum şi locul al treilea la transportul internaţional de marfă.
Comparativ cu anul anterior, în 2016, în judeţul Suceava s-a observat o creştere semnificativă, de aproximativ 8%, a numărului de firme autorizate, în special pe segmentul de transport de marfă, dar şi o solicitare masivă pentru eliberarea  de certificate profesionale pentru conducătorii auto, face cunoscut Autoritatea Română Rutieră Suceava. „Din datele centralizate la ARR Bucureşti, judeţul Suceava se situează pe locul 7 în ţară ca număr de firme de transport, pe locul 3 la transportul internaţional de marfă şi pe locul 2, după municipiul Bucureşti, ca număr de conducători auto atestați/certificați. Acestea denotă faptul că meseria de conducător auto profesionist este foarte căutată în judeţ, lucru care se poate observa şi din solicitările masive de pe piaţa transporturilor rutiere”, a se arată informarea ARR.

În 2016, ARR Suceava a autorizat 184 de operatori de transport şi 23 de întreprinderi care efectuează transport pe cont propriu. Printre altele, eliberate au fost 7.978 de copii conforme cu licenţa comunitară sau cu certificatul de transport în cont propriu; s-au emis 41 de licenţe de intermediere în transporturi şi pentru activitatea de autogară, fiind autorizate 7 şcoli de conducători auto şi 8 instructori auto. Pentru conducătorii auto, societăţi de transport şi agenţi economici autorizaţi, ARR a eliberat 2.983 de cartele tahografice. Autoritatea Rutieră Română Suceava a examinat a 1.287 de candidaţi la obţinerea certificatului iniţial de conducător auto şi 52 de candidaţi la dobândirea atestatului de instructor auto.