22 martie 2017

Ion Lungu desfiinţează gardurile vii

·        „Eu nu mai sunt adeptul gardului viu, care ascunde foarte multe mizerii”, a spus primul gospodar al oraşului, precizând că în curs de a fi smulse din rădăcini sunt amenajările verzi dinspre Primărie înspre centrul Sucevei.
·        Ion Lungu a avut  iniţiativă similară şi în urmă cu circa 6 ani, atunci fiind invocat faptul că asociaţiile de proprietari reclamau cheltuieli mari cu tunderea gardurilor vii.       
Primăria Sucevei a refuzat ca în campania de curăţenie şi plantări din această primăvară să mai pună la dispoziţia asociaţiilor de proprietari puieţi pentru completarea sau înfiinţarea de noi garduri vii. Ion Lungu spune că a primit solicitări în acest sens de la locuitorii care, astfel, vor să-şi asigure o anumită „intimitate în zonă”. „Eu nu mai sunt adeptul gardului viu, care face o zonă de protecţie, dar acolo se ascunde foarte multe mizerii”, a spus primul gospodar al oraşului. Lungu a declarat că a dat dispoziţie conducerii Direcţiei Domeniului Public ca, într-o primă fază, să scoată din rădăcini gardurile vii de pe marginea trotuarelor din prejma Primăriei, începând de la Policlinică până la Magazinul „Bucovina”. Primarul a ţinut să evidenţieze  că este vorba doar despre „o primă mostră”, în faţa blocurilor astfel eliberate urmând fi semănat gazon natural. „Vom pune gazon natural. Am vorbit cu mulţi oameni care sunt adepţii gardurilor vii, pentru că le oferă protecţie, intimitate, însă ideea este de a scoate aceste garduri din oraş”, a subliniat Ion Lungu, primarul Sucevei.          
·        Şefii de asociaţii cred că, astfel, dezgolite vor rămâne parterele cenuşii ale blocurilor.
Ion Lungu a avut  iniţiativă similară şi în urmă cu circa 6 ani, atunci fiind invocat faptul că asociaţiile de proprietari reclamau cheltuieli mari cu tunderea gardurilor vii. Atunci, primarul Ion Lungu spunea că, pentru împiedicarea transformării gazonului în parcări, „plantaţi” urmau a fi piloni de împiedicare a accesului autoturismelor. La acea dată, unii dintre şefii de asociaţii de proprietari nu au fost de acord cu măsura propusă de Primărie, cei în cauză crezând că gunoaiele din spatele gardurilor vii vor fi expuse şi mai mult ochilor trecătorilor. Pe de altă parte, diriguitorii asociaţiilor de proprietari opinau că eliminată urma a fi o sursă importantă de oxigen, dezgolite râmând şi parterele cenuşii ale blocurilor.