25 martie 2017

Gospodarii  apelor şi-au sărbătorit ziua în Laborator, cu preşcolari veniţi în vizită
·        Cu elevii din Iaslovăţ, lucrătorii SGA au participat la ecologizarea pârâului din localitate, elevii din a VIII-a B, de la Colegiului de Artă, vizitând Barajul Mihoveni şi Staţia de epurare a Sucevei.
Preşcolari ai Grădiniţei cu Program Prelungit „Aşchiuţă”  din Suceava au vizitat Laboratorul de Calitatea Apei din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, unde au asistat la efectuarea demonstrativă a unor analize fizico-chimice pe probe de apă, informează Daniel Drăgoi directorul executiv al instituţiei, care precizează că, astfel a fost marcată Ziua Mondială a Apei, acţiune având menirea de a „conştientiza rolul apei de calitate în sănătatea mediului înconjurător”. Tot cu acest prilej, elevi ai clasei pregătitoare şi ai clasei I ai Şcolii Gimnaziale nr. 2 Iaslovăţ au luat parte la o acţiune de ecologizare a pârâului din localitate, organizată fiind şi oexpoziţie de desene, având ca temă „Apa”. „Pentru  gospodarii de apă,  Ziua Mondială a Apei, este un bun prilej de a atrage tuturor atenţia asupra necesităţii utilizării raţionale a resurselor de apă, precum şi  importanţa colectării şi epurării apelor uzate”, a declarat Daniel Drăgoi.

Nu în cele din urmă, reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au organizat, împreună cu elevii clasei a VIII-a B ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, o vizită la Barajul mobil Mihoveni, precum şi la Staţia de epurare a municipiul Suceava. „Scopul a fost acela de a prezenta tinerei generaţii activitatea pe care o efectuează lucrătorii din domeniul gospodăririi apelor, dar şi infrastructura de alimentare cu apă şi de epurare a apelor uzate”, a preciza Daniel Drăgoi. Anual, pe 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, în 2017 tema fiind Apa şi apa uzată”, cu accent pe importanţa utilizării durabile a apei şi protejarea emisarilor prin epurarea apelor uzate.  Anul acesta sărbătoarea are o semnificaţie aparte, în 2017 împlinindu-se 25 de ani de când Naţiunile Unite şi-au unit eforturile în misiunea globală de a coordona acţiuni pentru salvarea celei mai de preţ resurse naturale-apa. Sistemul de Gospodărire a Apei Suceava a marcat evenimentul în perioada 21-24 martie 2017,  prin desfăşurarea unor activităţi educative.