29 martie 2017

Nu se găseşte teren pentru construirea cu fonduri europene a unei grădiniţe în cartierul Obcini
·        "Nu trebuie să ratăm această oportunitate de a face o grădiniţă cu bani europeni, practic gratuit", a spus primarul Ion Lungu.
Primăria municipiului Suceava a semnat contractul de consultanţă pentru construirea cu finanţare europeană nerambursabilă a unei noi grădiniţe în cartierul Burdujeni-sat, anunţă primarul Ion Lngu.   Suma alocată este de 110.000 de lei fără TVA, în cauză fiind firma Consulting GVC Cluj Napoca. "Aceasta are ca termen ca în  90 de zile să ne predea documentaţia", a precizat edilul-şef. Lungu subliniat că, totodată, a avut discuţii cu patronul fostei pieţei private din Obcini, astfel încât să se convină asupra termenilor de achiziţionare şi transformare a acesteia într-o grădiniţă pentru copii din acest cvartal.  Şeful municipalităţii spune că, în cazul în care nu se va ajunge la înţelegere, autorităţile vor recurge la o ultimă variantă, aceea a cumpărării unui teren din acest cartier.     

"Vom încerca şi o altă variantă, pentru că nu trebuie să ratăm această oportunitate de a face o grădiniţă cu bani europeni, practic gratuit. Trebuie o clădire sau un teren, cu riscul de le cumpăra Primăria, mai ales că este necesară o grădiniţă cu program normal în cartierul Obcini, numărul de copii fiind mare",  a evidenţiat Lungu. În iunie 2016 primarul Lungu anunţa că a identificat o soluţie pentru ridicare a acesteia, în cauză fiind 5 ari de teren disponibil pe strada „Rulmentului”, suprafaţă ocupată de clădirea unei staţii de transformare a energiei electrice aparţinând societăţii de transport în comun de călători TPL. Ulterior avea să se constate că respectivul imobil nu se află pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava, ci pe raza comunei Şcheia. Astfel, Primăria a revenit la vechea variantă, respectiv la cumpărarea şi ridicarea viitoarei grădiniţe pe structura imobilelor aparţinând fostei Pieţei private din cartier, administrată de firma Ichim Serv. Pentru perfectarea tranzacţiei, reprezentanţii Ichim Serv au cerut 367.000 de euro, însă, în urma studiului de evaluare al societăţii specializate cu care are contract Primăria, municipalitatea a fost dispusă la achitarea a 352.800 de euro.