16 martie 2017

În campania de primăvară,
Două sute de lei pentru sterilizarea unui maidanez
·        Municipalitatea va disponibiliza de la buget 50.000 de lei, jumătate din suma necesară pentru operaţiile şi tratamentele aplicate celor 500 de câini fără stăpân.   
Primăria municipiului Suceava se va asocia cu Asociaţia pentru protecţia animalelor „Pro anima”, în vederea desfăşurării în comun a unei campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu care a declarat, într-o conferinţă de presă, că din bugetul municipal se va aloca 50.000 de lei, cu o sumă de aceeaşi mărime trebuind să vină şi partenerul asociat în proiect. Acţiunea va fi demarată după Sărbătorile pascale, supuse intervenţiilor chirurgicale urmând a fi 500 de canine vagabonde pe raza Capitalei de judeţ. „Vrem să facem, în această primăvară, o campanie de sterilizare, pentru că am văzut ce s-a întâmplat cu doamna care a fost muşcată de o căţea agresivă cu pui mici. Sterilizarea se va avea loc în cabinetul de la adăpost, precum şi încă în unul cu care colaborează cei de la , astfel încât câinii să nu se mai înmulţească”, a accentuat şeful executivului local. Primarul Ion Lungu a subliniat că deşi, în 2016,  de pe străzi  au fost adunate 1.845 de animale, problema maidanezilor încă nu a fost rezolvată, o soluţie fiind inclusiv limitarea înmulţirii acestora.
Pe parcursul anului trecut, au fost sterilizaţi 444 de câini, cheltuielile totale cu adăpostul din Lunca Sucevei ridicându-se la 513.930 de lei. Pentru anul 2017, prevederile bugetare sunt de 766.200  de lei, dintre care 50.000 de lei pentru operaţii de sterilizare.                  

Primăria municipiului Suceava a plătit despăgubiri, constând în contravaloarea spitalizării, unei bătrâne de 79 de ani care - încercând să le dea de mâncare -  a fost atacată şi rănită grav de o căţea cu 8 pui, care se pripăşise printre blocurile de pe strada „Samuil Isopescu”.