01 martie 2017

Suceava primeşte de  9 ori mai mulţi bani faţă de 2015
·        Pentru echilibrarea bugetului local, Consiliul Judeţean a aprobat 900.000 de lei, mai mult decât dublul anului anterior, şi cu 9 ori în plus raportat la 2015, când nu s-a dat niciun ban.
·        „Sigur, raportat la mărimea bugetului de la Primăria Suceava, sunt sume mici, însă orice leu este binevenit”, a explicat Ion Lungu.
Primăria Suceava a primit sumele defalcate de la Ministerul Finanţelor Publice pentru echilibrarea bugetului şi finanţarea învăţământului preuniversitar, ira proiectul de venituri şi cheltuieli va fi dezbătut şi aprobat la începutul săptămânii viitoare. Ion Lungu, şeful executivului sucevean, se declară mulţumit, făcând cunoscut că fondurile primite sunt mai mari în comparaţie cu exerciţiul bugetar anterior. Astfel, pentru 2017 este disponibilă o sumă de circa 116 milioane de lei, cu 22,94 de milioane de lei în plus,  raportat la anul 2016. O explicaţie ar consta în aceea că prin fila de buget s-au prins bani inclusiv pentru finanţarea învăţământului preuniversitar particular. În cauză sunt  3 licee şi 3 grădiniţe, în 2016 sumele pentru respectivele unităţi fiind alocate abia în toamnă. Potrivit lui Ion Lungu, prin votul din Consiliul Judeţean municipiului reşedinţă îi este repartizată, pentru echilibrarea bugetului local, suma de 900.000 de lei, mai mult decât dublul anului anterior, când s-au primit 389.947 de lei. Edilul-şef ţinut să remarce că, faţă de 2015, Suceava a primit de 9 ori mai mult, deoarece atunci nu s-a dat niciun ban. „Ne putem declara fericiţi, pentru că am primit bani mai mulţi decât în anii trecuţi. Sigur, raportat la mărimea bugetului de la Primăria Suceava sunt sume mici, însă orice leu este binevenit”, a explicat Ion Lungu, apreciind că, după aprobarea în şedinţa din 6 martie a Consiliul Local, şi parcurgerea etapei de contestaţii, bugetul va deveni operaţional abia de la jumătatea acestei luni.