28 martie 2017

Ore suplimentare de 170.000 de lei neplătite la societatea de transport călători  
·        TPL cere Consiliului Local să aprobe provizioane de 171.595 de lei pentru  plata orelor suplimentare efectuate de lucrătorii firmei pe parcursul anului 2016.
·        Preţul de 2 lei al biletului de călătorie nu a mai crescut din 2010, la 233 de angajaţi totalul salariilor este de 6 milioane de lei, bonusurile fiind estimate la 892.770  de lei.   
Consiliul Local Suceava va aproba, în şedinţă ordinară, bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii de transport public local TPL, firmă la care municipiul reşedinţă este unic acţionar. Conform proiectului bugetului TPL, pentru 2017 veniturile din transportul călătorilor pe bază de bilet sunt estimate  la 7,75 de milioane de lei. "Veniturile din vânzarea biletelor de călătorie prin vânzarea către utilizatori  a tichetelor cu o singură călătorie de către personalul angajat în acest sens, preţul practicat în prezent fiind de 2 lei pe călătorie, aprobat prin HCL nr. 96 din 16 decembrie 2010", se arată în propunerea de buget a TPL. În continuare, veniturile prognozate a fi realizate din vânzarea de abonamente sunt apreciate la 4,66 de milioane de lei. 
Tariful pentru abonamentul unic lunar este de 66 de lei, cel pentru 15 zile este de 40 de lei, iar pentru 7 zile abonamentul este de 24 de lei. În cazul abonamentului unic pentru elevi şi studenţi, dar şi a celui destinat pensionarilor, TPL încasează 33 de lei pe lună şi bucată. La acestea se adaugă, veniturile cu titlul de gratuităţi ţi facilităţi din serviciile de transport către foşti deţinuţi politic, veterani de război, nevăzători, persoane cu handicap, cetăţeni de onoare, elevi şi studenţi, venituri estimate la 3,72 de milioane de lei. De cealaltă parte, printre altele, cheltuielile cu carburanţii sunt apreciate la 4,35 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile  cu personalul se ridică la 8,51 de milioane de lei. Astfel, la un număr mediu de 233 de salariaţi, pentru salarii este prevăzută suma de 5,98 de milioane de lei, contribuţiile de asigurări sociale fiind de 1,5 milioane de lei. Cheltuielile de personal pentru contractele de mandat sunt prognozate la 192.000 de lei, iar pentru bonusuri este previzionată suma de 892.770 de lei. Printr-un proiect de hotărâre al deliberativului sucevean privind aprobarea bugetului societăţii de transport persoane, TPL propune alocarea unei sume de 171.595 de lei pentru  plata orelor suplimentare efectuate de lucrătorii firmei pe parcursul anului 2016. În noiembrie anul trecut, Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţă ordinară,  atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate către unicul operator TPL. Aceasta, întrucât, pentru accederea la fondurile europene, în vederea de achiziţionării a 40 de autobuze electrice, prima condiţie constă în existenţa unui contract cu un singur operator, care să respecte Regulamentul CE nr. 1370/2007 privind serviciile publice.