19 octombrie 2014

Thermonet este motivată să preia transportul energiei termice
·        „Am depus oferta finală, aşteptăm raportul Comisiei şi, mai apoi, aprobarea sau neaprobarea de către Consiliul Local a ceea ce am propus noi”, a reliefat Vasile Ilie, a declarat Vasile Ilie, directorul acţionarului Bioenergy.
·        În cazul în care contractul de concesionare va fi aprobat de Consiliul Local, Thermonet va prelua serviciul respectiv de la finele sezonului rece care se apropie.
Societatea comercială Thermonet Suceava este interesată să preia serviciul de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, activitate prestată, în prezent, de societatea comercială în insolvenţă Termica Suceava. Afirmaţia aparţine directorului general al Bioenergy Suceava, firmă care este acţionar majoritar la Thermonet. Ilie a precizat că, după analize amănunţite, oferta finală a fost finalizată şi depusă la sediul Primăriei municipiului Suceava. Mai rămâne ca acesteia să i se adauge raportul Comisiei de negociere a autorităţilor locale, după care se va trece la dezbaterea înspre aprobare sau respingere a contractului în cauză, în deliberativul municipal. „Noi am încheiat negocierile, am depus oferta finală, aşteptăm raportul Comisiei şi, mai apoi, aprobarea sau neaprobarea de către Consiliul Local a ceea ce am propus noi. Aşa că Thermonet a făcut oferta definitivă”, a reliefat Vasile Ilie. Din informaţiile pe care le avem, cele mai anevoioase au fost negocierile asupra  tarifului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, directorul Bioenergy refuzând să dea amănunte în legătură cu acesta, înaintea finalizării raportului Comisiei se specialitate a autorităţilor municipale. Demersul lui Vasile Ilie survine urmei de îndoială pe care Adrian Bodea,  preşedintele Consiliului de Administraţie al grupul de firme Adrem Invest Bucureşti, din care face parte şi Bioenergy Suceava, o lăsase în acest sens, anterior, în Suceava, când oficialul din Capitală anunţase oprirea livrării agentului termic pentru prepararea ape calde. „Nu ne dorim foarte mult această activitate, pentru că nu este una care să producă vreun profit. Este o activitate care se face pro bono”, precizase pe 6 octombrie, Adrian Bodea”, care avansa ca termen de semnare a contractului de concesionare jumătatea lunii noiembrie.   
Important de menţionat este faptul că, în cazul în care contractul de concesionare va fi aprobat de Consiliul Local, Thermonet va prelua serviciul respectiv de la finele sezonului rece care se apropie.

Precizăm că, după două etape de licitaţie, la care nu s-au înscris minim 3 competitori, la negocieri au fost invitaţi prestatorul titular Termica Suceava şi Thermonet Suceava, societate nou constituită şi înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cu sediul social pe strada „Energeticianului” din Suceava şi având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti(51%) şi Elsaco Botoşani(49%). Cele două firme au participat la ambele etape ale licitaţie.