01 octombrie 2014

Bazarişti rămaşi în frig şi curent
·        Comercianţii îşi desfăşoară activitatea în Hala nr. 3, care nu a fost prinsă în programul de modernizare din anii trecuţi. 

Zeci de comercianţi din Complexul comercial „Bazar” din municipiul Suceava îşi desfăşoară  activitatea în condiţii necorespunzătoare. Semnalul a fost tras ieri, în şedinţa Consiliului Local, de către alesul independent Adrian Arămescu, care arătat că este vorba despre sucevenii care au închiriat spaţii în Hala nr. 3, neprinsă în programul de modernizare susţinut de Primărie în anii anteriori. Arămescu  a reliefat că, de jumătate de an, comercianţii din Lunca Sucevei au reclamat acest lucru autorităţilor locale, însă până acum nu au primit niciun răspuns.

 „Există o cerere  a comercianţilor din Bazar, depusă de vreo 6 luni de zile, cu privire la Hala numărul 3, care nu este închisă. Având în vedere că vine frigul, trebuie să găsim în bugetul local o sumă pentru a o împrejmui şi acoperi. Acei oameni plătesc şi ei taxe şi impozite, dar nu se bucură de condiţii umane pentru a-şi desfăşura activitatea”, a explicat Adrian Arămescu.

Primarul Ion Lungu a recunoscut că aspectul reliefat este în conformitate cu  realitatea, respectiva hala a Bazarului nefăcând parte din proiectul de  modernizare a celorlalte hale. Edilul şef a subliniat că trebuie găsită o soluţie legală care să permită ca de la bugetul local să se suporte contravaloarea lucrărilor cu pricina. „Din păcate contractul pentru modernizarea Bazarului, aprobat în Consiliul Local, a fost închis. Am fost la faţa locului, este problemă reală şi vrem să o rezolvăm. Însă, trebuie să găsim soluţia legală, întrucât nu este vorba despre bani, suma nefiind una mare”, a declarat primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, lucrările de modernizare a Bazarului au fost estimate la circa 11 milioane de lei. Execuţia trebuia să se desfăşoare pe durata a 4 ani de zile, începând cu 2006.  În baza actului normativ amintit, în spaţiul comercial din Lunca Sucevei au fost prevăzute amenajări de hale pe structură metalică, alei betonate, a unei parcări cu 240 de locuri, a 4 grupuri sanitare, canalizării pluviale, de sedii pentru lucrătorii administraţiei şi pentru cei ai Poliţiei. De asemenea, în proiectul iniţial figura şi un gard împrejmuitor nou.