03 octombrie 2014

Două miliarde de lei vechi, cheltuieli pentru atmosfera de Sărbători din Suceava 
·        În 2009, spre exemplu, în buget au fost prinşi 3 miliarde de lei vechi suma provenind „din economii”, banii fiind destinaţi înfiinţării a 3 orăşele ale copiilor. 
Municipalitatea suceveană a intrat deja în febra pregătirilor pentru marcarea Sărbătorilor de iarnă, Ion Lungu, primarul Sucevei anunţat că, anul acesta, pentru crearea unei atmosfere cât mai adecvate evenimentelor de sfârşit an, de la bugetul local va fi alocată suma de 200.000 de lei, adică 2 miliarde de lei vechi. „În mai puţin de două luni, dacă ne ajută Dumnezeu, vom aprinde, conform tradiţiei, luminile din Bradul de Crăciun. Până atunci ne dorim să modernizăm echipamentele şi ornamentele specifice,  acestea urmând a fi achiziţionate cu un buget de 2 miliarde de lei vechi”, a precizat şeful municipalităţii. Primarul a subliniat că noile achiziţii vor fi destinate împodobirii, cu predilecţie, a zonei centrale, instalaţiile şi ornamentele disponibilizate urmând a lua calea cvartalelor urbei. În 2009, spre exemplu, când primar era tot Ion Lungu, pentru marcarea Sărbătorilor de iarnă, în buget au fost prinşi 300.000 de lei(3 miliarde de lei vechi).  La acea dată, edilul-şef susţinea că suma în cauză nu este una foarte mare şi că provine din economii, banii fiind destinaţi înfiinţării a 3 orăşele ale copiilor.  

„Vom face tot posibilul ca şi în acest an să avem un oraş frumos, cât se poate de bine de ornat de Sărbători”,  a precizat primul gospodar al capitalei de judeţ, Ion Lungu.