22 octombrie 2014

Pieţele agroalimentare sucevene rămân nemodernizate până la  sosirea banilor europeni
·                În septembrie, anul trecut, Primăria trebuia să ţină licitaţie pentru modernizarea Pieţei agroalimentare centrale, însă, âcu toate că disponibilă a fost suma de 1 milion de lei, proiectul nu s-a mai concretizat.
·                Acum municipalitatea pregăteşte documentaţia pentru accesarea de finanţare europeană în vederea modernizării Pieţei agroalimentare Burdujeni.
Modernizarea şi acoperirea Pieţei agroalimentare din Burdujeni ar putea fi operate cu fonduri europene, a informat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  Anul trecut, ediul-şef preciza că municipalitatea suceveană şi-a propus să modernizeze toate pieţe agroalimentare din reşedinţa de judeţ, însă iniţiativa bate pasul pe loc din cauza încasărilor slabe ale Direcţiei Administraţiei Pieţelor. Valoarea totală a investiţiei din Burdujeni este de circa 2,53 de milioane de lei, lucrările se vor întinde pe durata a 2 ani, însă Lungu vrea ca, înainte de lansarea efectivă a sesiunilor de depunere a proiectelor în cadrul axelor de finanţare europeană, Primăria să aibă pregătite studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.  „În prima fază piaţa va fi acoperită, după care va fi închisă pe structuri cu geamuri, astfel încât să fie condiţii civilizate de vânzare a produselor. Noi sperăm ca această investiţie să o realizăm cu fonduri europene, însă mai întâi vom aproba indicatorii tehnico-economici, astfel ca, atunci când vom depune proiectul, să avem tot ce ne trebuie”, relevă şeful administraţiei municipale, Ion Lungu. Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei vor fi aprobaţi în şedinţa ordinară lunară de la finele lui octombrie. Primăria municipiului Suceava urma să organizează, în luna septembrie a anului trecut, licitaţie pentru modernizarea Pieţei agroalimentare centrale. Proiectul nu s-a mai concretizat, chiar dacă în bugetul pe anul 2013, în acest scop disponibilă a fost suma de 1 milion de lei, bani care trebuiau cheltuiţi cu înlocuire acoperişului, modernizărilor din interiorul pieţei, precum şi cu amenajarea unui sistem de încălzire a spaţiilor în cauză. „Vom împărţi piaţa în două, în sistem modular, astfel încât, atunci când este frig, şi  nu sunt comercianţi mulţi, să dăm căldură doar într-un singur spaţiu”, reliefa la acea dată primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.