28 octombrie 2014

Din ce toată vara constructorii au tras de timp,
Străzile distruse de săpăturile la conductele subterane nu mai pot fi asfaltate   
·        "Au început deja motivările că sunt pregătiţi să toarne asfaltul sau betonul, însă nu o pot face din cauza frigului", a remarcat primarul Ion Lungu.
Temperaturile negative au venit, iar constructorii din proiectul european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi celor de canalizare din municipiul Suceava nu au mai putut reface carosabilul distrus de săpături. Ieri, în şedinţa săptămânală de analiză, Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ le-a spus executanţilor de la Pfeiffer, că după ce în sezonul estival au tras de timp,  acum nu se mai poate asfalta din cauza îngheţului. "De ce ne-am temut nu am scăpat. Am avertizat toată vara să fie grăbite lucrările, că vine vremea rece şi o să rămânem descoperiţi. S-a întâmplat acest lucru, şi au început deja motivările că sunt pregătiţi să toarne asfaltul sau betonul, însă nu o pot face din cauza frigului", a remarcat primarul.  Lungu a apreciat finalizarea străzii "Nicolae Iorga", din prejma Staţiei CFR Burdujeni, astfel încât aceasta să poată fi redată circulaţiei.  Terminate au fost, de asemenea, străzile "Cireşilor", "Dimitrie Loghin" şi "Izvoarele Sucevei". "Am mai smuls vreo 4 străzi din mâna constructorilor", relevă ediul-şef. Ieri, în cartierul Obcini, strada "Bistriţei" a fost închisă circulaţiei, iar jumătate din cvartal a rămas fără apă rece la robinete pe durata a 12 ore, cauza constând în efectuarea unor branşamente între conductele înlocuite. Nealimentaţi, ca urmare a intervenţiilor la reţele, au fost şi sucevenii din zona centrală a urbei,  respectiv cei care locuiesc pe strada "Veronica Micle".
·        Constructorul a nu poate asfalta simultan două căi de circulaţie, întrucât nu dispune de capacitatea necesară.
În cartierul "George Enescu", două artere, adică "Luceafărului" şi "Zorilor",  sunt afectate de săpături pe distanţe relativ mari, iar şanţurile ar trebui acoperite, astfel încât pe timp de iarnă să se poată circula. Într-o situaţie oarecum asemănătoare se află şi strada "Gheorghe Doja" din Burdujeni. "Am cerut constructorilor să se mobilizeze la asfaltare, turnare de betoane şi reparaţii cu pavele la trotuare, acolo unde este cazul. Aceasta având în vedere că săptămână viitoare vremea este mai caldă, temperaturile mai bune şi se va putea lucra în condiţii de normalitate", a reliefat primul gospodar al oraşului.

 Ion Lungu a accentuat că, după ce au fot terminate intervenţiile din subteran, rămân de asfaltat, de urgenţă, străzile "Petru Rareş", din prejma Pieţei agroalimentare centrale, precum şi strada "Zamca"  din cartierul cu acelaşi nume, care au tot fost mai bine de jumătate de an". Chiar în această din urmă situaţie, constructorul a pus în vedere că nu poate trece simultan la asfaltarea ambelor căi de circulaţie, întrucât nu dispune de capacitatea necesară. "Se pare că nu au contractate ferme, ori nu colaborează cum trebuie firmele specializate în lucrări de asfaltare şi turnare de betoane. În ceea ce priveşte montarea conductelor şi efectuarea branşamentelor, se pare că au forţă de muncă suficientă", a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.