11 octombrie 2014

Dacă negocierile nu vor eşua,
Thermonet va prelua transportul şi distribuţia agentului termic abia din primăvară  
·        „Nu ne dorim foarte mult această activitate, pentru că nu este una care să producă vreun profit”, a declarat Adrian Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie,  Adrem Invest.


Negocierile dintre comisia specială a autorităţilor locale sucevene şi societatea comercială Thermonet, în vederea delegării gestiunii serviciului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic ar putea fi încheiate la jumătatea lunii noiembrie. Adrian Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului de firme Adrem Invest, a declarat, în Suceava, că la ceastă dată discuţiile se află în derulare.  „Am oferit un preţ foarte bun, am negociat o mare parte din contract şi urmează ca acesta să fie finalizat şi supus, înspre aprobare, Consiliului Local. Dar toate acestea se desfăşoară în timp, de aceea ar urma ca noi să semnăm contractul la mijlocul lui noiembrie”, a precizat Bodea. Oficialul Adrem Invest a subliniat că, astfel, o eventuală preluare de către Thermonet a serviciului de transport şi distribuire a agentului termic, în plin sezon rece, ar pune în pericol asigurarea apei calde şi încălzirii. 
Aceasta mai ales în situaţia în care Termica, prin diferite mijloace, s-ar opune demersului respectiv, ţinând cont şi de faptul că o parte din patrimoniul care serveşte prestării serviciului cu pricina se află în proprietate acestei din urmă societăţi comerciale.  „Noi vrem să ajutăm oraşul, prin a prelua şi  transportul şi distribuţia. Nu ne dorim foarte mult această activitate, pentru că nu este una care să producă vreun profit. Este o activitate care se face pro bono. Dar, din dorinţa de rezolva problema, am prelua şi această activitate. Trebuie să răspundem la necesităţile iernii şi, de aceea, trebuie să acceptăm ca Termica să rămână, în această iarnă, transportator şi distribuitor”, a arătat Adrian Bodea.


Precizăm că, după două etape de licitaţie pentru delegarea prin concesionare a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, la care nu s-au înscris minim 3 competitori, la negocieri au fost invitaţi prestatorul titular Termica Suceava, cât şi Thermonet Suceava, societate nou constituită cu sediul social pe strada „Energeticianului” din Suceava şi având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti(51%) şi Elsaco Botoşani(49%). Cele două firme au participat la ambele etape ale licitaţiei, însă , din start, Termica a fost declarată neeligibilă  pe motiv de insolvenţă şi de datorii mari la bugetul consolidat la statului. Pe de altă parte, dată fiind aprobarea planului de reorganizare a societăţii comerciale Termica, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunale a recomandat suspendarea procedurii de delegare a gestiunii până la definitivarea procesului de reorganizare a firmei în cauză. Însă, Consiliului Local Suceava a hotărât continuarea parcursului legal, prin deschiderea plicului cu oferta Thermonet şi demararea negocierilor.