03 octombrie 2014

Chemaţi la urne, cu 4.000 de suceveni mai mulţi faţă de numărul de locuitori de la ultimul recensământ
·        Primăria Suceava încă nu a primit listele electorale permanente actualizate.
Municipiul Suceava este la zi cu pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie a declarat primarul Ion Lungu.   „Primăria municipiului Suceava se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale. Am dat dispoziţii pentru organizarea secţiilor de votare, însă, deocamdată nu am primit listele electorale permanente actualizate”, a arătat şeful administraţiei locale, adăugând că, pe raza reşedinţei de judeţ vor deschise 63 de secţii de votare. Lungu spune că, în conformitate cu listele anteriore, la urne ar fi chemaţi circa 95.000 de suceveni. Aceasta în condiţiile în care datele recensământului din toamna lui 2011 relevă că municipiul Suceava ar avea 91.121 de locuitori.  Pe de altă part, edilul şef susţine că la Direcţia de Evidenţă a Populaţie figurează în jur de 114.000 de suceveni, adică cu 23.130 mai mulţi în comparaţie cu rezultatele definitive ale recensământului populaţiei.
În altă ordine de idei, în opinia lui Lungu, un lucru important este şi respectare regulilor de afişaj electoral, în Suceava fiind stabilite 32 de locuri cu această destinaţie. „Fac un apel la respectarea acestor locuri de afişaj, astfel încât să nu fie lipite afişe pe poduri podeţe, viaducte, arbori, stâlpi sau ziduri. În caz contrar, vom fi obligaţi să aplică amenzi, şi nu mi-a făcut niciodată plăcere acest lucru”, a punctat Ion Lungu.       

Valoarea amenzilor variază între 50 şi 500 de lei, sancţiunile contravenţionale fiind aplicate lucrătorii Poliţiei Locale.