25 aprilie 2014

La Bursa de ieri,
Exigenţe mai mari pentru ocuparea locurilor de muncă vacante
·        La manifestare au participat furnizori privaţi de formare profesională, cei care, până în acum, erau priviţi drept competitori cu AJOFM.
În municipiul Suceava a fost îngrămădeală mare la Bursa generală a locurilor de muncă ţinută, în mod tradiţional, în ultima zi de vineri a lunii aprilie.  Persoanele care nu au de lucru nu au mai aşteptat să se facă 10.00, ora începerii acţiunii, dând năvală dinaintea acesteia pe la standurile agenţilor economici ofertanţi. Potrivit directorului executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Mirela Adomnicăi,  anul acesta, târgul general de joburi a fost organizat într-un supermarket, „o locaţie deschisă” pentru persoanele care sunt fie în căutarea unui loc de muncă, fie a unei posibilităţii de calificare. Aceasta din urmă oportunitate a fost oferită prin invitarea şi participarea. „Diferenţa este că, anul acesta se cere o mai strictă calificare pentru ocuparea locului de muncă vacant oferit.  Şi, deoarece noi, ca instituţie publică, suntem limitaţi în oferta de formare profesională, am apelat la parteneriatul operatorilor privaţi de pe piaţa muncii, care oferă oportunităţii de formare profesională, fiind în număr de 6, la această manifestare”, a subliniat Adomnicăi.
·        Cei care nu şi-au găsit un loc un loc de muncă vor rămâne cu o experienţă folositoare.
Cei 100 de potenţiali angajatori, au venit cu un disponibil de circa 500 de locuri de muncă vacante, in ambele cazuri participarea numerică, dar şi oferta, fiind aproximativ la nivelurile înregistrate în anii anteriori. Tot ca noutate, participantă la Bursă a fost şi o firmă de consultanţă tehnică în căutarea unui loc de muncă, personalul societăţii asistând persoanele interesate în vederea întocmirii curicullumului vitae şi învăţându-le cu privire la modul în care trebuie să se prezinte în faţa viitorului eventual angajator. „După această bursă ne dorim realizarea indicatorului tradiţional, cel de angajare a cât mai multe persoane, precum şi de selectare a altora în vederea încadrării. Cei care nu şi-au găsit un loc un loc de muncă vor rămâne cu experienţa căpătată în căutarea acestuia, experienţă care va fi de ajutor la un viitor interviu”, a specificat directorul executiv al AJOFM, Mirela Adomnicăi.