25 aprilie 2014

La împlinirea a 100 de ani, Vasile Bodnar, veteran de război, sărbătorit de autorităţile sucevene
·        Centenarului i se va acorda distincţia de cetăţean de onoare, în august, 2009, Ludovic Carol Lemne având parte de aceleaşi onoruri, după împlinise 100 de ani, fiind, atunci, cel mai în vârstă locuitor al Sucevei.
Primăria municipiul Suceava va sărbători un locuitor al reşedinţei de a judeţ care anul acesta a ajuns la un secol de viaţă. Este vorba despre Vasile Bodnar, veteran de război, care pe 3 mai împlineşte frumoasa vârsta de 100 de ani. „Prin faptul că împlineşte 100 de ani, domnul Bodnar dovedeşte că avut o viaţă cumpătată şi că a fost un exemplu pentru municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu. Centenarul Vasile Bodnar va fi sărbătorit în cadrul unui eveniment organizat de administraţia locală, „cu diplomă aniversară, un tort şi cu un sprijin financiar, pentru că aşa este corect, pentru cei care au ajuns la astfel de frumoasă o vârstă”. Pe de altă parte, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din 30 aprilie figurează un proiect de hotărâre prin care aleşii suceveni urmează să aprobe ca veteranului Vasile Bodnar să i se acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava.    
De precizat este faptul că, în cadrul şedinţei Consiliului Local din 27 august 2009, primarul Lungu, a înmânat diploma de cetăţean de onoare al municipiului, suceveanului Ludovic Carol Lemne. Distincţia a fost acordată după ce, pe 5 august, dl. Lemne împlinise 100 de ani, fiind, atunci, cel mai vârstă locuitor al urbei capitală de judeţ. Edilul-şef Ion Lungu  evidenţia, la acea dată, că „momentul este unul unic în activitatea autorităţilor sucevene”.

Potrivit regulamentului Consiliului Local, distincţia de cetăţean de onoare „se poate acorda foştilor deţinuţi politici sau veterani de război care, prin activităţile lor ulterioare, au adus un aport deosebit la realizarea unei legături între municipiu şi alte localităţi” şi, respectiv, „personalităţilor care, prin performanţele lor, au contribuit la formarea şi creşterea prestigiului oraşului Suceava”. Reşedinţa de judeţ are, în prezent, în jur 160 de cetăţeni de onoare.