15 aprilie 2014

Din cauza ploilor,
Străzi cu noroi, aproape necirculabile de Paşti
·        De Sărbători, constructorii din cadrul POS Mediu îşi iau liber, următorul comandament urmând a fi ţinut abia pe 29 aprilie.  
După ce a primit sesizări de la  riverani, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a cerut ieri, constructorilor să ia măsuri de  asigurare a unei circulaţii normale pe străzile afectate de lucrările de extindere sau modernizare a reţelelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare. Edilul şef a arătat, după întâlnirea operaţională de la sediul Primăriei, că pe fondul precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, mai ales în cazul arterelor de pământ din Iţcani, există localnici care nu pot ieşi din curţi.              „Am accentuat, în mod special, să se intervină în aceste două zile, câte mai lucrează constructorii, să se intervină cu balast şi cilindrări, în aşa fel încât oamenii să aibă o circulaţie cât de cât normală în preajma Sărbătorilor de Paşti”, a subliniat  primul gospodar al oraşului. Pimarul a precizat că într-o situaţie precară se află strada „Zefirului”, care asigură accesul înspre Mănăstirea Dragomirna, unde mulţi suceveni, dar şi turişti în tranzit merg să asiste la slujba religioasă a Învierii Domnului. Din cauza temperaturilor scăzute, încă nu au pornit staţiile asfalt, carosabilul este deteriorat de multiplele subtraversări, motiv pentru care Ion Lungu a solicitat firmelor de construcţii să „facă aduceri la nivel cu balast”, astfel încât să se poată circula înspre Mitocu Dragomirnei.           

De precizat este faptul că, de Sărbători pascale, constructorii din cadrul POS Mediu îşi iau liber, următorul comandament urmând a fi ţinut abia pe 29 aprilie. Alte libere ar urma să fie acordate pe 1 şi 2 mai, respectiv joi şi vineri, după care urmează alte două zile nelucrătoare de week-end.