18 aprilie 2014

Primarul Lungu critică modul de organizare a concursului „Floare de Bucovina”  
·        „Trebuia făcut un regulament în aşa fel încât distincţiile să fie acordate pe municipii, oraşe şi comune”, a precizat ediul-şef sucevean, precizând că şi problematica specifică localităţilor este diferită.    
Municipiul Suceava participă la concursul privind administrarea localităţilor, „Floare de Bucovina”, aleşii locali aprobând, în şedinţă extraordinară, o hotărâre în acest sens. Şeful executivului, Ion Lungu, a precizat în plenul Consiliului Local, că autorităţile judeţene, cele care au avut iniţiativa organizării competiţiei, nu au fost suficient de specifice în ceea ce priveşte criteriile de departajare între realizările unităţilor teritorial-administrative înscrise în concurs. Lungu spune că o localitate de  rangul municipiului Suceava nu poate fi tratată şi apreciată similar unei comune, întrucât alta este problematica şi  amploarea aspectelor edilitare din reşedinţa de judeţ.                   „Trebuia făcut un regulament în aşa fel încât distincţiile să fie acordate pe categorii, respectiv pe municipii, oraşe şi comune. Aşa, noi concurăm cu o comună de 2.000 de locuitori care are o singură stradă, pune un strat de panseluţe şi este mai frumoasă decât Suceava, care are mai multe străzi şi nu poate să facă le facă pe toate la fel. Sigur, eu totdeauna am fost totdeauna un om disciplinat, o să ne înscriem în concurs şi, poate, măcar o floare vom lua şi noi”, a subliniat primarul gospodar al Sucevei, Ion Lungu. Scopul concursului îl reprezintă antrenarea locuitorilor unităţilor administrativ-teritoriale, agenţilor economici şi instituţiilor publice locale în vederea realizării obiectivelor de bună administrare şi înfrumuseţare a localităţilor în anul 2014. Obiectivele luate în calcul, printre altele, sunt îmbunătăţirea aspectului clădirilor publice, şi iluminatului public, amenajarea şi dotarea locurilor pentru colectare deşeurilor şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor.     
În funcţie de punctajul întrunit,  localităţile vor primi una, două sau 3 flori, însemnul urmând a fi afişat la intrarea pe teritoriul acestora.