27 mai 2010

Scutiri de penalităţi de peste 70.000 de lei pentru facturi de încălzire neachitate la timp
Un număr de 51 de familii sucevene scapă de majorările de întârziere la plata serviciilor de încălzire şi apă caldă. Aceasta dacă plenul aleşilor locali va fi de acord cu anularea penalităţilor aferente debitelor achitate la zi către asociaţiile de proprietari şi reprezentând contravaloarea facturilor la consumul de energie termică.
Măsura a fost luată prima dată în 2005, după ce, din cauza numărului ridicat de facturi restante, Termica a sistat serviciul de alimentare cu agent termic a zeci de asociaţii de pe raza urbei. În vederea evitării debranşării, numeroşi datornici au contractat credite prin care şi-au onorat obligaţiile financiare către producătorul, furnizorul şi distribuitorul de energie termică. Banii nu le-au ajuns însă şi pentru achitarea penalităţilor de întârziere, drept pentru care conducerea executivului a venit cu propunerea de anulare a acestora.
În acest an, ca urmare a situaţiei materiale precare, mii de familii din reşedinţa de judeţ nu şi-au onorat obligaţiile financiare pentru serviciile livrate. Suma totală cu titlu de penalităţi scutită de la plată se ridică la peste 70.000 de lei, de cea mai mare „ştergere”, de 5180 de lei, beneficiind o proprietară de pe strada „Muncii” din cartierul Burdijeni. De menţionat este faptul că pentru a beneficia de această facilitate, consumatorii vizaţi trebuie să-şi achite restanţele la zi, iar în urma unei anchete sociale să rezulte că aceştia au cu adevărat probleme financiare
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu