21 mai 2010


Judeţul Suceava-40 de luni de la intrarea României în UE
Sâmbăta viitoare, la Centrul economic „Bucovina” de lângă Aeroportul „Ştefan cel Mare” se va ţine şedinţa Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, din această din urmă structură făcând parte, pe lângă judeţele din nord-estul României, mia multe raioane din Republica Moldova, precum şi regiunile Ivanofrankovsk şi Cernăuţi din Ucraina.
Cu acest prilej, preşedinţia euroregiunii va fi preluată de judeţul Suceava, pe agenda de lucru a întrunirii fiind teme legate de gestionarea transfrontalieră a factorilor de mediu, căile de transport, turism, dar şi de constituirea unui forum al oamenilor de afaceri, organism care, cu implicarea camerelor de comerţ. IMM şi asociaţilor profesionale, va avea menirea de a contribui la intensificarea relaţiilor economice trilaterale.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, anunţă că Biroul regional va face şi o informare privind depunerea şi implementarea proiectelor transfrontaliere din cadrul Programului Operaţional Comun(POC). Şeful administraţiei judeţene sucevene arată că, în mod inedit, participanţilor li se vor prezenta şi o evoluţie a judeţului Suceava în cele 40 de luni de când România este membru al Uniunii Europene. „Vom prezenta un catalog al celor 40 de luni de când suntem membri ai Uniunii Europene, în principal în ceea ce priveşte realizări le pe fonduri europene”, a explicat dl Flutur.
La şedinţa Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, prilej cu care Judeţul Suceava va prelua ştafeta de la Regiunea Cernăuţi, sunt aşteptaţi circa 100 de participanţi, de la nivelul cel mai înalt al executivelor celor 3 ţări, printre care miniştri ai mediului, transporturilor, dezvoltării regionale, culturii şi turismului. Invitat este primul ministru al României, Emil Boc, primul ministrul al Republicii Moldova, Vlad Filat, precum şi vicepremierii din Ucraina şi Moldova.
La Centrul economic „Bucovina” urmează funcţiona Secretariatul Consiliului Euroregiunii Prutul de Sus, precum şi comisiile de specialitate ale acestei din urmă structuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu