16 mai 2010


Aurel Jescu, vicelider PRM Suceava:
Aproape jumătate din terenurile arabile vor ajunge pârloagă
· Subvenţiile pe suprafaţă nu au venit, iar responsabilii APIA dau din umeri, neştiind să spună când se vor face plăţile , susţine dl Jescu
Suprafeţe tot mai întinse de terenuri arabile din judeţul Suceava riscă să rămână de izbelişte. Semnalul de alarmă este tras de vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Aurel Jescu. Dl Jescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că sătenii nu mai pot face faţă costului mare al lucrărilor agricole, cauzat de preţul ridicat al motorinei, seminţelor, îngrăşămintelor, erbicidelor, insecticidelor etc. Viceliderul PRM reliefează că şi pensiile mici, aşa cum sunt ele, i-au calea achitării unor lucrări absolut necesare, în rest micii agricultorii suceveni folosind, „ca în evul mediu”, plugul tras de cai sau, şi mai rău, de vaci. Aurel Jescu relevă că, în mare parte, agricultura suceveană este făcută de către vârstnici, tinerii fiind plecaţi la oraş sau la muncă în vestul Europei. Responsabilul PRM Suceava arată că dezinteresul pentru lucratul pământului creşte, unul dintre motive fiind tăierea subvenţiilor sau întârzierea sprijinului financiar care încă mai este în vigoare.
Dl Jescu spune că face parte dintr-o asociaţie agricolă şi că oficialii de la Agenţia de Plăţi în Agricultură îi duc mereu cu vorba pe membrii acesteia. „Suntem în 2010 şi subvenţia pe suprafaţă, pe anul 2009, încă nu a fost dată. Tot ni s-a promis că în ianuarie, februarie, martie, aprilie şi iată că trece şi luna mai. Am mers şi noi la APIA, pentru că suntem organizaţi într-o asociaţie. Dau cu toţii din umeri, că nu se ştie când se vor face plăţile, că nu sunt bani. Guvernul a minţit şi există pericolul ca aproape jumătate din suprafaţa arabilă a judeţului, dar nu numai, să rămână pârloagă”, a conchis vicepreşedintele organizaţiei judeţene a Partidului România Mare, Aurel Jescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu