19 mai 2010

Niciun strop de apă la robinete în toată Suceava
· Cele 45 de puţuri de captare de la sursa Berchişeti vor fi curăţite, în scopul stabilirii metodei de lucru, 5 dintre acesta fiind inspectate cu camere video
În viitorul apropriat, urbea reşedinţă de judeţ va rămâne fără pic de apă potabilă. Sistarea este urmare a investiţiilor de reabilitare a magistralelor de alimentare şi transport din sursa Berchişeşti, implicit a rezervoarelor de apă din cadrul sistemului. Responsabilii societăţii de utilităţi comunale ACET au anunţat, ieri, că din cauza intervenţiilor care reclamă golirea rezervoarelor în cauză, livrea apei reci va fi sistată, 12 ore pe zi, în întreg municipiul Suceava. „Vom intra la reparaţia fisurilor care, practic, există în turnul de apă, acum acesta fiind în expertiză. Am făcut manevrele de izolare a celor două rezervoare de la Sfântu Ilie, însă pentru a se putea interveni la sala vanelor, este nevoie să facem o întrerupere generală a apei în întreg oraşul”, precizează responsabili din cadrul firmei de utilităţi sucevene. Conducerea primărie au cerut oficialilor ACET ca operaţiunea să aibă loc în perioade cu consum minim de apă, cel mai probabil într-o zi de luni. „În acest sens, încă din week end, vom avea grijă să informăm sucevenii să-şi facă provizii de apă, astfel încât să nu aibă de suferit de pe urma opririi alimentării”, a declarat primarul Ion Lungu.
În lucrări de reabilitare intră şi cele 45 de puţuri de captare a apei de la staţia Berechişti, în vederea stabilirii metodei de lucru 6 dintre acestea din urmă fiind inspectate cu ajutorul unei camere video.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu