20 mai 2010


Fermierii suceveni, locul al doilea pe ţară la solicitări de sprijin pe suprafaţă
· În judeţul Suceava au fost depuse 55.858 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 205.801 hectare
Centrul Judeţean Suceava al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) a finalizat, luni, prima parte a campaniei de depunere a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă. Directorul coordonator la insituţiei, Angela Coroleucă informează că în intervalul 1 martie - 17 mai în judeţul Suceava au fost depuse 55.858 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 205.801 hectare. Potrivit datelor centralizate la nivelul nivel naţional, Suceava se afla pe locul al doilea din punct de vedere al numărului de solicitări de autorizare la plată.
„Fermierii mai pot încă solicita sprijinul pe suprafaţă, însă pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 18 mai se aplică penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs”, precizează directorul coordonator Angela Coroleucă.
În 2010, pentru plata unică pe suprafaţă România beneficiază de o alocaţie financiară de 729,8 milioane de euro, ceea ce reprezintă circa 81 de euro pe un hectar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu