06 mai 2010


Noi fonduri pentru modernizarea exploataţiilor agricole sucevene
Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit(APDRP) Suceava anunţă deschiderea unei noi sesiuni pentru depunerea proiectelor la Măsura 1.2.1 - „Modernizarea exploataţiilor agricole”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR). Directorul coordonator al instituţiei judeţene, Ovidiu Donţu, informează că solicitările de finanţare vor putea fi depuse până cel târziu pe 31 mai 2010.
În cadrul noii sesiuni, pentru investiţii în exploataţiile agricole, fermierii pot primi sprijin nerambursabil de până la 1,6 milioane de euro, co-participarea financiară pornind de la 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Beneficiarii eligibili sunt fermierii a căror exploataţie are o dimensiune egală sau mai mare de 2 unităţi de dimensiune economică şi care este înregistrată în Registrul fermelor sau Registrul agricol. De asemenea, pentru a beneficia de sprijin prin FEADR un solicitant trebuie să aibă ca obiect principal de activitate domeniul agricol, conform Certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului.
Măsura 1.2.1 se referă la introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee noi, diversificarea producţiei, ajustarea profilului, nivelului şi calităţii producţiei la cerinţele pieţei, inclusiv a celei ecologice, precum şi la producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile. Totodată, se are în vedere necesitatea adaptării exploataţiilor la standardele comunitare şi creşterea veniturilor exploataţiilor agricole sprijinite. Un alt obiectiv care se preconizează a fi atins prin implementarea acestei măsuri este sprijinirea membrilor grupurilor de producători sau ai altor forme asociative în vederea încurajării fenomenului de asociere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu