14 mai 2010


Situaţie dramatică la Spitalul Judeţean
· „Pacienţii sunt să puşi să cumpere unele medicamente, hrana este foarte slabă calitativ, iar mobilierul din saloanele pentru bolnavi este vechi”, remarcă vicepreşedintele PRM Suceava, Marcel Murariu
Administraţiei locale municipale sucevene, cât şi celei judeţene, le revin un rol important în asigurarea standardelor de sănătate ale locuitorilor judeţului. Aşa a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Marcel Murariu, menţionând că, deşi în ultima vreme au fost făcute investiţii, în spitalele suceveme situaţia nu este tocmai una fericită. „La fel ca şi în celelalte unităţi sanitare din ţară, în Spitalul Judeţean Suceava, situaţia este dramatică. Pacienţii sunt să puşi să cumpere unele medicamente, hrana este foarte slabă calitativ, iar mobilierul din saloanele pentru bolnavi este vechi”, remarcă dl. Murariu. Viceliderul PRM Suceava apreciază că, în ciuda acestor lipsuri, cei mai mulţi dintre medici, dar şi cadrele medicale medii, dau dovadă de solicitudine, nerămânând insensibili la suferinţele bolnavilor. În calitate şi de beneficiar al serviciilor de sănătate, aşa cum sunt ele la ora actuală, dl. Murariu se simte dator să-şi exprime solidaritate faţă de cei care slujesc sub semnul jurământului lui Hipocratte şi să nu rezoneze cu deciziile de micşorare cu 25% a salariilor personalului medical. „De pe urma proastei politici în domeniul sanitar a acestui Guvern, doctorii buni se văd nevoiţi să ia calea străinătăţii sau a spitalelor private. Evident, de suferit au pacienţii, care, astfel, se văd privaţi de serviciile medicale profesioniste şi de calitate”, explică vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PRM.
Dl. Murariu apreciază investiţiile făcute, în ultima perioadă, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Judeţean, în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul vechi, zilele acestea fiind reabilitat parcul în paragină de la prima unitate spitalicească, respectiv şi trotuarele dezafectate ale celei de a doua. Marcel Murariu crede că, o dată cu descentralizarea, celor două autorităţi locale sucevene le va reveni un rol important şi de apreciat pe această linie, mai ales că „sănătatea este mai bună decât toate”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu