27 mai 2010


Reguli stricte la atribuirea autorizaţiilor pentru taximetrie
Primăria Suceava va atribui o serie de autorizaţii pentru practicarea serviciului de transport în regim taxi pe raza urbei reşedinţă de judeţ. „Datorită faptului că serie de transportatori au renunţat la autorizaţiile taxi, în momentul de faţă există autorizaţii taxi disponibile”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Adjunctul şefului executivului local preciza, cu puţin timp în urmă, că o parte din retraşi s-au orientat înspre alte slujbe, alţii dintre ei au maşini prea vechi, iar posibilităţile financiare personale nu se ridică la nivelul reclamat de costurile înlocuirii autoturismului mai vechi de 10 ani cu unul nou sau cu altul cu mai puţin de 5 ani de viaţă. Viceprimarul Harşovschi mai arăta că atribuirea are la bază mai multe criterii, precum cele referitoare la vechimea autoturismului, calificarea acestuia în conformitate cu normele de poluare „euro”, volumul portbagajului, gradul de confort şi siguranţă, precum şicel referitor la vechimea transportatorului în acest domeniu. Atribuirea autorizaţiilor s-a făcut cu acordul asociaţiilor profesionale existente, în limita unui total de 370 de autoturisme care au capacitatea de a asigura şi minimul de taximetre necesare pe timp de noapte.
Şoferii pot să presteze activitatea de taximetrie, iar procedura de atribuire a noi autorizaţii pentru activităţi de transport în regim taxi şi de închiriere este declanşată doar în situaţia în care se decide majorarea numărului acestora din urmă prin hotărâre a Consiliului Local. Atunci când transportatorii autorizaţi renunţă la autorizaţiile taxi, dacă acestea sunt retrase, ori dacă numărul autorizaţiilor creşte în condiţiile legii, respectivele documentaţii de transport de persoane vor fi atribuite transportatorilor înscrişi în lista de aşteptare. În lista de aşteptare deschisă de autoritatea de autorizare, care este publică, orice transportator autorizat se poate înscrie o singură dată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu