27 mai 2010


În 2009,
În vistieria municipală s-au adunat doar puţin peste jumătate din veniturile scontate
Anul trecut s-a adunat un pic mai mult de jumătate din veniturile pe care administraţia locală suceveană miza. Cel puţin aşa rezultă din contul de execuţie a bugetului general al municipiului Suceava şi din situaţiile financiare anuale, aprobate ieri de aleşii locali.
Iniţial, bugetul municipiului Suceava a fost stabilit la 399,4 milioane lei, din care 286,9 milioane lei venituri proprii şi 112,4 lei prelevări de la bugetul central sub forma sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată şi subvenţiilor, inclusiv din transferuri, altele decât subvenţiile. Urmare a rectificărilor bugetare de pe toată întinderea lui 2009, prevederile bugetare definitive au ajuns la 413,5 milioane de lei. Potrivit contului de execuţie a bugetului local, din prevederile bugetare definitive, încasările efective s-au ridicat la 222,5 milioane de lei, adică la 53,80% din plan, iar cheltuielile au fost de doar 220,8 milioane de lei, adică de 53,39% din estimări.
La 31 decembrie 2009, în urma încasărilor şi plăţilor efectuate pe parcursul anului, municipiul Suceava a înregistrat un excedent de 1,63 milioane lei. Acesta survine sumelor intrate în puşculiţa bugetară graţie vânzării spaţiilor cu destinaţie medicală, fondurile urmând a fi orientate înspre realizarea unor proiecte de interes public în domeniul sanitar. Diferenţa de circa 439.137 lei va fi utilizată pentru acoperirea golurilor temporare de casă provenite din decalajele dintre veniturile şi cheltuielile anului 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu