24 mai 2010


Ziua internaţională a biodiversităţii
APM a luat în custodie rezervaţiile Fâneţele seculare Ponoare şi Frumoasa
·
Judeţul Suceava are 27 rezervaţii naturale cu o suprafaţă totală de 5248,3 de hectare
În week-end, de Ziua internaţională a biodiversităţii, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, în calitate de partener al instituţiilor de învăţământ în cadrul Programului internaţional eco-şcoală, a participat la numeroase activităţi de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la păstrarea curăţeniei localităţilor şi promovarea comportamentului civilizat faţă de mediul înconjurător.
Iluţă Cocriş, şeful Serviciului „Implementare politici de mediu”, spune că APM acordă o atenţie sporită acestui domeniu, mai ales că judeţul are o zestre de 27 rezervaţii naturale cu o suprafaţă totală de 5248,3 de hectare. „Faptul că, recent, APM Suceava a câştigat atribuirea în custodie rezervaţiilor Fâneţele seculare Ponoare şi Fâneţele seculare Frumoasa, constituie un prim pas în susţinerea angajării instituţiei noastre în acest domeniu. Printr-o colaborare efectivă cu instituţiile de învăţământ, cu ONG-urile, cu toate autorităţile administraţiei publice, ne vom implica în acţiuni comune în vederea protejării mediului înconjurător, conştienţi fiind că fără acestea nici un progres tehnic sau economic nu are şanse la continuitate, nu are viitor”, relevă dl Cocriş.
Anul 2010 este declarat Anul internaţional al biodivesităţii, sărbătorirea varietăţii de specii de plante şi animale care trăiesc într-un anumit habitat fiind pe 22 mai 1992, când s-a adoptat textul Convenţiei pentru diversitate biologică, de la Nairobi, Kenia. „Faptul că judeţul Suceava are cel mai mare număr de eco-şcoli din ţară denotă că acţiunile educative şi-au atins în mare măsură scopul, iar prin exemplul copiilor, al tinerilor de toate vârstele, se poate ajunge mai uşor la remodelarea conştiinţei civice a adulţilor, la crearea unui parteneriat între om şi natură, ca prim pas în asigurarea dezvoltării durabile a societăţii”, arată Iluţă Cocriş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu