12 mai 2010


Suceava are avizate 6 proiecte pentru înfiinţarea de micro-întreprinderi
· Acestea au valoarea de 1,4 milioane de euro, scopul accesării lor fiind creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit va încheia contracte de finanţare pentru alte 455 de proiecte de investiţii din cadrul Măsurii 3.1.2, „Încurajarea înfiinţării de micro-întreprinderi” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR). Anunţul este făcut de şeful sucevean al instituţiei, Ovidiu Donţu, potrivit căruia din judeţul Suceava au trecut 6 proiecte în valoare totală de 1,4 milioane de euro.
Finanţarea nerambursabilă în cadrul acestei măsuri poate ajunge până la 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei, dar poate depăşi 200.000 de euro. Beneficiarii selectaţi pentru finanţare vor fi notificaţi de către personalul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea semnării, la sediile centrelor regionale, a contractului definaţare. Măsura 312 are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale. Obiectivele specifice sunt crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural, creşterea valorii adăugate în activităţile non-agricole, crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, prestate de către micro-întreprinderi. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil sunt micro-întreprinderile şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici, care se vor angaja, însă, ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu