05 august 2018


Furnizorii de servicii medico-farmaceutice,  controlați „la sânge” de inspectorii specializați ai Casei de Asigurări de Sănătate
·        Cele mai multe controale, adică 47, s-au făcut la medicii de familie, urmate de 18 la medicii de specialitate clinică şi 8 la furnizorii de servicii medicale de specialitate paraclinică.
·        Personalul specializat are în sarcină și exercitarea controlului asupra respectării regimului concediilor medicale, însă, pe această linie „nu au existat reclamaţii şi sesizări”.
Respectarea clauzelor contractuale de către furnizorii de servicii medico-farmaceutice fost o țintă importantă a activităţi de control desfășurată în primul semestrul al anului 2018, de către inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, informează preşedintele director Cristi Victor Bleorțu. Potrivit şefului CAS, Serviciul special al instituţiei a avut. În intervalul la care facem referire,  nu mai puțin de 126 de verificări la furnizorii aflaţi sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, personalul cu atribuții în domeniu a avut 47 de controale la medicii de familie; 18 la medicii de specialitate clinică şi 8 la furnizorii de servicii medicale de specialitate paraclinică, respectiv în laboratoare, dar şi în unităţi de radiologie şi imagistica medicală. Inspectorii CAS, au descins, de asemenea, la 27 de farmacii;  3 spitale; 7 furnizori care derulează programe naţionale de sănătate, precum și la 13 furnizorii de servicii medicale stomatologice. Nu în cele din urmă, câte o acţiune de control a vizat furnizorii de servicii medicale de îngrijiri medicale la domiciliu, furnizorii de dispozitive medicale și furnizorii de servicii medicale de recuperare. Inspectorii specializați ai Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au în sarcină și exercitarea controlului asupra modului de respectare a prevederilor OUG nr. 158 din 2005 de către persoanele fizice și persoanele juridice ai căror angajați beneficiază de concedii medicale, conform sesizărilor înregistrate la CAS Suceava. „Nu s-au efectuat controale la persoanele fizice sau la persoanele juridice privind concediile medicale, deoarece nu au existat reclamaţii şi sesizări referitoare la nerespectarea prevederilor legale”, a precizat  Cristi Victor Bleorțu, preşedintele director al Casei de Asigurări de Sănătate.