24 august 2018

Cinci zile fără apă caldă în municipiul Suceava 
·        În intervalul 3-7 septembrie, firma prestatoare a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură desfăşoară lucrările anuale de reparaţii.    
·        În această perioadă vor fi racordate la sistem şi cele două noi blocuri ANL de pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, care vor fi date în folosinţă în toamnă.
Thermonet, prestatorul serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice procedează, pentru 5 zile, la  revizia anuală a sistemului. Anunţul este făcut de directorul general Mugur Corlăţan, potrivit căruia intervenţiile pe magistralele de transport şi reţele de distribuire şi furnizare vor avea loc în intervalul 3-7 septembrie 2018, o perioadă în care alimentarea cu apă caldă va fi întreruptă. Şeful Thermonet precizează că, în primul rând, lucrările care vor fi efectuate au în vedere verificarea şi revizia convertizoarelor de frecvenţă ale pompelor nr. 1 şi nr. 2 ale treptei I aflate în preajma fostei Termica din Lunca Sucevei. Intervenţii se vor face la racordul punctului termic din Piaţa agroalimentară centrală a municipiului, iar la punctul termic „Cuza Vodă 6” urmează a fi schimbate contoarele din circuitul primar. Reparaţii vor surveni la racordurile punctelor termice „Cuza Vodă” nr. 3, nr. 4 şi nr. 5, respectiv pe conducta DN 250. Potrivit lui Mugur Corlăţan, supuse reviziei vor fi schimbătoarele de căldură pentru prepararea apei calde menajere din toate punctele termice de pe raza reşedinţei de judeţ. Firma care are în concesiune serviciul amintit profită de perioada de sistare pentru a interveni la introducerea alimentării cu apă caldă şi căldură a blocurilor construite pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, care vor fi date în folosinţă în această toamnă. Astfel, montare vor fi bucle de măsură şi se va face cuplarea branşamentelor celor două blocuri la punctul termic „ANL-Metro”. În apropiere, reparaţiile vor viza şi branşamentul Staţiuni de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă, în zona Spitalului Vechi. Totodată, alte lucrări minore se vor desfăşura şi în alte puncte din Suceava. „Echipele Thermonet vor fi mobilizate şi vor executa toate lucrările pentru a reporni furnizarea apei calde menajere la termenul stabilit, cel de 7 septembrie 2018”, a declarat Mugur Corlţan, directorul general al Thermonet Suceava, prestatorul serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice.