09 august 2018


Doar reparații la Parcul „Vladimir Florea” de lângă Primărie
·        În urmă cu mai bine de 1 an, autoritățile cereau un studiu de fezabilitate de reconfigurare a parcului, îmbogățirea spațiilor verzi,  construirea unui pavilion pentru amatorii de șah și table, amenajarea unui grup sanitar, modernizarea fântânii arteziene și intrducerea de noi amenajări acvatice.
·        „Nu mai facem o lucrare mare de investiții, ci doar reparații, dar acest parc este destul de important, pentru că foarte mulți suceveni vin aici să joace, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi. 
Parcul „Vladimir Florea” de lângă Policlinica municipală și din preajma Primăriei Suceava va intra în lucrări de modernizare. Lucrările la parcul de la intersecția străzii „Mărășești” cu Bulevardul central vor demara într-o săptămână, după amenajarea parcărilor „în spic” pe strada amintită.  „Este o modernizare pe contractul de reparații a celor de la pavaje și înseamnă înlocuirea a 1.000 de metri pătrați de pavaj, montarea a 155 de metri lineari de trepte și 355 de metri lineari de bordură mică, valoarea lucrărilor fiind de 103.000 de lei. Nu mai facem o lucrare mare de investiții, ci doar reparații, dar acest parc este destul de important, fpentru că foarte mulți suceveni vin să joace șah, remi, iar odată cu finalizarea va fi unul frumos”, a precizat ieri, într-o conferință de presă, viceprimarul Lucian Harșovschi.  În urmă cu mai bine de 1 an, autoritățile municipale sucevene anunțau întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea Parcului „Vladimir Florea. Într-o primă viziune acesta trebuia să aibă parte de o nouă conformaţie, însă cu păstrarea specificului arhitectural şi urbanistic. Vechile dale de pe alei vor fi scoase şi înlocuite cu pavele, iar în ceea ce priveşte spaţiile verzi, cele deja urmau  a fi îmbogăţite, printre altele, cu arbori ornamentali "pendul". Parcul "Vladimir Florea" este renumit pentru pensionarii care, pe vreme frumoasă, dar și mai puţin bună, vin în zonă pentru a-şi petrece timpul în mod plăcut, la o partidă de şah sau de table. Dacă în prezent vârstnicii pasionaţi au la îndemână doar câteva mese în aer liber, expuse arşiţei, ploii sau ninsorii, conform planurilor din 2017 viitorul ar fi trebuit să le aducă aduce un pavilion special, destinat doar lor. În preajmă trebuia a fi construit şi un grup social, racordat la reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare, după toate rigorile igienico-sanitare. Pe de altă parte, fântâna arteziană în funcţiune urma a fi demolată, în locul acesteia fiind prevăzută una modernă, alături de alte amenajări acvatice ambientale.