30 august 2018

Cu oarecare întârziere faţă de angajament, 
Optzeci de apartamente ANL vor fi recepţionate luna aceasta  
·        Amplasamentul pe care s-au ridicat cele 4 blocuri a fost predat firmei Victor Construct pe 16 iunie 2016, la acel moment durata execuţiei fiind stabilită la 24 de luni.
·        Primăria are evidenţă 517 de dosare, la repartizare intrând numai cei care au procedat la actualizarea acestora, a semnalat primarul Ion Lungu.
Cele 80 de noi unităţi de unităţi de locuit, construite în municipiul Suceava cu fonduri guvernamentale gestionate prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, vor fi date în folosinţă luna aceasta. Aşa a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, conform căruia în zilele următoare vor fi încheiate intervenţiile de racordare a blocurilor în cauză la reţelele de utilităţi.  „S-au terminat blocurile ANL, iar constructorul m-a anunţat că este gata să facă recepţia. Primăria mai are de făcut un racord la energia electrică, de aceea a solicitat E-on să-l realizeze cu celeritate. La termificare, branşarea se va face în perioada de revizie 3-7 septembrie, când se întrerupe alimentarea cu energie termică”, a declarat şeful executivului, menţionând că până pe 10 septembrie demersurile vor fi încheiate. Titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, de până la 35 de ani la data  înaintării solicitării, însă unitatea de locuit va fi primită doar în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste. Este obligatoriu ca beneficiarul să fie ocupant al unui loc de muncă, iar acesta, precum şi ceilalţi membri ai familiei, trebuie să nu mai fi deţinut o altă locuinţă proprietate sau să aibă o locuinţă cu chirie în municipiul Suceava ori la o distanţă mai mică de 10 km faţă de urbea reşedinţă, proprietate de stat sau a Primăriei. De asemenea, este obligatoriu ca solicitantul să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiul amintit. „Avem în evidenţă un număr de 517 dosare. Le vom băga în lucru pe toate, însă acestea trebuiau actualizate. S-au cerut aceste documentaţii, la repartizare intrând numai cei care au adus noile documente”, a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Amplasamentul pe care s-au ridicat cele 4 blocuri ANL a fost predat firmei Victor Construct pe 16 iunie 2016. Este vorba despre o suprafaţă de teren  de pe Bulevardul „1 Decembrie” 1918”, lângă Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, acolo unde mai există blocuri ANL, cât altele cu destinaţia de locuinţe sociale. La acel moment, durata execuţiei a fost estimată la 24 de luni. Autorităţile locale sucevene s-au angajat la suportarea cheltuielilor cu realizarea reţelelor de utilităţi, dar licitaţia, cât şi lucrările efective, au demarat cu întârziere. În zonă, Primăria are încă 80 de apartamente şi garsoniere. Recepţia acestora a fost făcută la finele anului 2009, iar beneficiarii s-au mutat în casă nouă în anul următor. În acelaşi perimetru au fost amenajate 40 de unităţi de locuit pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, o parte dintre acestea căpătând destinaţia de locuinţe sociale.