24 august 2018

A mai rămas o săptămână pentru intrarea în legalitate cu casele de marcat electronice
·        Pentru nedotarea cu aparatele de marcat, contribuabililor mari și mijlocii li se vor aplica sancțiuni începând cu 1 septembrie, cei mici fiind vizaţi de PE 1 noiembrie.
·        Contribuabilii sunt sfătuiţi să depună formularul „C 801” din timp, astfel încât aglomerarea din ultimele zile să fie evitată.
Agenția Națională de Administrare Fiscală a creat posibilitatea ca operatorii economici să poată obţine numărul unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), anunţă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, precizând că, după 31 august, cei în neregulă riscă să fie amendaţi. AJFP recomandă celor în cauză să depună cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a ANAF, respectiv formularul „C 801”, astfel încât să primească certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale. Conform Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, informaţii despre completarea şi transmiterea cererii, inclusiv despre documentele care trebuie ataşate, pot fi găsite în ghidul de pe site-ul ANAF, la secţiunea Servicii online – „Aparate de marcat electronice fiscale” sau pot fi obţinute telefonic, apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor „Call-center”, la nr. de telefon (+4).031.403.91.60.  Formularul „C 801” este disponibil pe pagina www.anaf.ro la rubrica Servicii online-declarații electronice. AJFP semnalează că, pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite de art. 3, alin 2, ale Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr. 28 din 1999, inspectorii ANAF vor aplica sancţiuni contribuabililor mari şi mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, iar contribuabililor mici, de pe 1 noiembrie. Totodată, contribuabilii sunt sfătuiţi să depună formularul „C 801” din timp, astfel încât să se evite aglomerarea din ultimele zile.