18 aprilie 2016

„Nu îmi propun să intru într-o luptă sterilă, pentru că trebuie să mă lupt, zi de zi, cu problemele sucevenilor
  • a declarat ieri, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat, primarul Ion Lungu, arătând că fiecare sucevean are o contribuţie importantă la dezvoltare oraşului.
Liberalul Ion Lungu şi-a depus ieri, la Biroul Electoral Municipal, candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Lungu, şef al administraţiei locale sucevene încă din 2004, a făcut cunoscut că se înscrie în competiţia electorală din 5 iunie 2016 având certitudinea că în anii care au trecut Suceava s-a înscris pe un drum bun şi continuă să meargă pe acesta. „Eu nu voi veni în faţa dumneavoastră cu promisiuni, cu cuvinte care să dea bine la urechile dumneavoastră, ci vin cu realizări,  cu fapte, care au putut fi văzute, atinse şi înţelese de suceveni. De aceea, nu-mi propun să intru într-o luptă sterilă cu contracandidaţii mei, indiferent dacă este campanie electorală sau nu. Eu trebuie să mă lupt zi de zi cu probleme importante ale sucevenilor”, s-a adresat Lungu locuitorilor Sucevei de pe treptele Primăriei. După aproape 3 mandate trecute, Ion Lungu spune că în această bătălie de reconstrucţie şi dezvoltare a oraşului nu este singur, având în spate o echipă puternică de consilieri locali. Lungu a avut însoţitor la BEM pe Gheorghe Flutur, fost preşedinte al Consiliul Judeţean, cât şi aspirant la un nou mandat de şef al executivului în cauză. Alături de primarul în funcţie au fost deputaţii liberali Ioan Bălan şi Sanda Maria Ardeleanu, Ion Lungu exprimându-şi convingerea că „vor face treabă bună împreună”. „Sper, de asemenea, ca alături de mine să fie sucevenii, aşa cum au fost timp de 12 ani.  Fiecare sucevean are o contribuţie importantă la dezvoltare oraşului nostru”, a reliefat edilul-şef  în exerciţiul funcţiunii. 
·        Suceava-oraş de nivel european, în anul 2020.
Lungu a prezentat, sub titulatura de Suceava-oraş de nivel european, platforma-program a Partidului Naţional Liberal, de administrare a municipiul Suceava în perioada 2016-2020. Astfel, printre proiectele prioritare se numără înfiinţarea cu fonduri europene a Parcului economic Suceava-Botoşani; Sala polivalentă cu 5.000 de locuri; Ruta ocolitoare nr. 2 Suceava-Ipoteşti-Salcea; un nou pod peste râul Suceava, în zona Termica; amenajarea Zonei de agrement „Tătăraşi”; finalizarea construirii cartierului „Europa”; achiziţionarea a 40 de autobuze electrice pentru TPL; modernizarea pieţelor agroalimentare „George Enescu” şi Burdujeni; reabilitarea Curţii Domneşti; continuarea modernizări reţelei rutiere, amenajarea de parcări supraterane şi modernizarea Sucevei până la scara blocului. Enumerate au fost, totodată, proiectele de finalizarea a modernizării reţelelor şi punctelor termice şi de contorizare individuală; modernizarea locurilor de joacă şi crearea de zone agrement; construirea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini; regularizarea râului Suceava în zona Iţcani-Iulius Mall şi amenajarea unei zone de agrement; realizarea de noi cimitire în Burdujeni, Obcini şi „George Enescu”; realizarea, în parteneriat, al Campusului universitar din zona Moara; reparaţii la stadionul Areni şi amenajarea instalaţiei de nocturnă, dar şi realizarea unui stadion nou. La toate acestea se adaugă organizarea Festivalului de film pentru amatori „Unica” 2016; parteneriatul pentru modernizarea Casei Culturii; sărbătorirea a 630 de ani de la atestarea documentară a Sucevei şi aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.                      
·        „Am o echipă puternică, una care îmbină elanul tineresc cu experienţa celor cu părul alb”, susţine candidatul Lungu. 

Ion Lungu şi-a prezentat şi echipa împreună cu care contează pe votul sucevenilor la scrutinul din 5 iunie. Media de vârstă a candidaţilor pentru deliberativul municipal este de 45 de ani, 31% din locuri fiind  rezervate femeilor, iar 28% tinerilor, competitorii fiind din toate categoriile socio-profesionale: economişti, ingineri, doctori, profesori, jurişti şi câte un fizician, chimist, tehnician şi o asistentă medicală.  Lista aspiranţilor la calitatea de membru al legislativului local este deschisă cu Ion Lungu, viceprimarul Ovidiu Doroftei; viceprimarul Lucian Harşvoschi; fostul secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, dr. Cristian Anton Irimie; ex-subprefectul Angela Zarojanu, şirul continuând cu Mihai Alexa, Adrian Arămescu, Silviu Cristinel Creţu, Daniel Prorociuc, Daniel Ungurian, Bogdan Bicsi, Corneliu Vornicu, dr. Liviu Cîrlan, Gheorghe Răileanu Onofrei, Liviana Enea, Vasilică Băiţanu, Costel Tătăranu, Aurel Jescu, Constantin Ionesi, Bogdan Păstrăv, Ion Ciobîcă, Diana Bucătar, Maria Buianu Airinei, Emilia Bilius, Alexandra Paula Şuiu, Ana Longier, Elena Bianca Atănăsoaie, Olivia Macovei şi Mihaela Elena Bahna.  „Eu zic că am o echipă puternică, una care îmbină elanul tineresc cu experienţa celor cu părul alb. Sigur, cu această echipă vom continua modernizarea municipiului Suceava”, a subliniat Lungu.