15 aprilie 2016

Aproape două tone de alcool şi 900.000 de ţigarete, confiscate în Piaţa Mare
·        Doi septagenari, proprietarii imobilelor percheziţionate, sunt cercetaţi penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.
În după amiaza zile de 13 aprilie, cât şi în cursul nopţii respective, poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au făcut percheziţii în 4 ansambluri de imobile din zona Pieţei agroalimentare  centrale a municipiului Suceava, dar şi în mai multe boxe şi anexe din proximitatea acestora. În urma percheziţiilor făcute au fost identificate şi ridicate 897.500 de ţigarete diverse mărci de provenienţă extracomunitară şi duty free, precum şi 1.935 litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de votcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente de tip pet. 
Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă este de circa 540.000 lei, iar cea a alcoolului se ridică la aproximativ 150.000 lei.  Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  față de doi bărbaţi de 73 şi 75 de ani, proprietarii imobilelor la care s-au efectuat percheziţiile, ambii din municipiul Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. De asemenea, cercetările se fac în vederea identificării persoanelor care deţineau bunurile în „locaţiile” respective, stabilirii identităţii tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei penale a acestora. La acţiune au participat 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale, precum şi 12 luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Suceava.