28 aprilie 2016

Un regizor basarabean va forma echipa de actori a Teatrului „Matei Vişniec” Suceava
·        Direcţia artistică, condusă de managerul Carmen Veronica Steiciuc şi de un director artistic are prevăzute 15 posturi din totalul de 31 ale noii instituţii teatrale, 13 dintre acestea fiind rezervate actorilor.
Regizorul Andrei Munteanu va fi directorul artistic al teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava. Anunţul a fost făcut ieri, de către Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, care a precizat că  îşi pune speranţele în constituirea unei adevărate şcoli sucevene de teatru. Avându-l contracandidat pe Alexandru Nagy,  Andrei Munteanu s-a născut pe 24 decembrie 1983, în Chişinău, a studiat în Moscova şi Bucureşti, primul spectacol în Capitala României montându-l la Teatrul Evreiesc, în  2010.     

 „Vreau să facem o adevărată şcoală de teatru la Suceava şi sunt optimist că aşa va fi. Domnul Andrei Munteanu are un c.v. impresionant, iar ca necunoscător în cultură îmi permit, totuşi, să-mi exprim părerea că este omul cel mai important din Teatru. Va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce înseamnă selecţia actorilor”, precizează ocupantul fotoliului administrativ din Areni.  Ion Lungu spune că în şedinţa proximă a Consiliului Local va întocmi un proiect de hotărâre prin care lui Andrei Munteanu, noul directorului artistic al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” i se va repartiza o locuinţă de necesitate din fondul locativ al Primăriei. „Astăzi, dumnealui locuieşte în Bucureşti, va veni la Suceava, de ceea vom face tot posibilul să-i acordăm o locuinţă de necesitate. Înţeleg că este un profesionist şi sper ca teatrul din Suceava să fie pe mâini bune. În perioada următoare - un rol important avându-l directorul Carmen Viorica Steiciuc - va fi angajat şi restul personalului, inclusiv actorii”, a  subliniat primarul Sucevei. Ion Lungu a mai evidenţiat că, în vederea promovării activităţii teatrale din reşedinţa de judeţ, Primăria se află în faza demersurilor pentru semnarea unui contract de 10 ani cu Ministerul Culturii. Direcţia artistică, condusă de managerul Carmen Veronica Steiciuc şi de un director artistic are prevăzute 15 posturi din totalul de 31 ale noii instituţii teatrale, dintre care 13 pentru actori. Biroul tehnic de scenă va avea, pe lângă şeful acestuia, adică regizorul tehnic, un operator de lumini; un operator de sunet, video şi efecte speciale; 3 maşinişti şi un recuzitor. Compartimentul financiar-contabil şi administrativ va funcţiona cu contabil şef, economist, expert de dezvoltare, inginer de sistem IT, casier şi şofer. Nu în cele din urmă,  câte o persoană urmează a fi angajată la compartimentele juridic, resurse umane şi secretariat marketing. Înfiinţarea instituţiei de spectacole cu denumirea Teatrul municipal „Matei Vişniec” a fost aprobată de Consiliul Local Suceava în şedinţa din septembrie 2015.