18 aprilie 2016

Proiectele europene pentru finanţarea agriculturii pot fi depuse on-line
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) asigură depunerea on-line a proiectelor de investiții finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, anunţă Mihai Moraru, directorul executiv la Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, menţionând că acest lcuru se poate face prin intermediul paginii oficiale de internet www.afir.info. Conform şefului OJFIR Suceava, în vederea deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat funcţionarea platformei on-line, operând ajustările necesare, pe baza experienţei din anul anterior.
„La această dată, sistemul on-line de primire a cererilor de finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcţional, astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016”, subliniază directorul executiv sucevean.
Acesta relevă că, în plus, înainte de deschiderea fiecărei sesiuni, AFIR va opera actualizările și corelările sistemului on-line conform informațiilor specifice fiecărei submăsuri. „Astfel, este necesară adaptarea sistemului imediat după stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum și a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite în cadrul Comitetului de monitorizare pentru PNDR”, explică Mihai Moraru, director OJFIR Suceava.
De menţionat este faptul că, la nivel naţional, în primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfășurate în perioada martie- decembrie 2015, solicitanţii de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte on-line pentru 10 submăsuri. Numărul cererilor pentru măsurile de investiţii depuse pe site-ul AFIR a depăşit 3.300, valoare acestora ridicându-se la 1,4 miliarde euro. Faţă de cele 10 submăsuri pentru care s-au primit solicitări de finanțare on-line anul trecut, modulul actual va permite depunerea on-line pentru încă 8 submăsuri din PNDR 2020.