07 aprilie 2016

Primăria Suceava construieşte un bloc ANL pentru tinerii medici de la Spitalul de Urgenţe
·        Până acum 5 doctori au primit, prin redistribuirea celor eliberate, locuinţe ANL de la autorităţile locale.
Săptămâna viitoare, pe 14 aprilie, Primăria municipiului Suceava ţine licitaţie pentru desemnarea firmei care va construi 4 noi blocuri de locuinţe ANL. Ion Lungu, şeful executivului local, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că acestea se vor ridica pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, în apropierea de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, iar unul dintre blocuri va fi destinat tinerilor medici care lucrează sau care vor veni să activeze în unitatea spitalicească din reşedinţa de judeţ. „Ne dorim ca un bloc de acolo să fie repartizat doctorilor tineri de la Spital, cei care au vârstă de până la 35 de ani. Vom face toate  diligenţele în acest sens, în Consiliul Local şi la ANL, să putem pune aceste locuinţe la dispoziţia Spitalului Judeţean, Acolo este o schimbare de gardă, s-au făcut lucruri bune, avem nevoie de medici tineri, iar pentru celor care vor să vină se lucreze în Suceava, le vom oferi aceste apartamente”, a reliefat Ion Lungu. În viitor, cu destinaţia amintită rezervate vor fi 20 de unităţi de locuit, până acum 5 medici primind, prin redistribuirea celor eliberate, locuinţe ANL de la Primăria Suceava.
·        În 2011, proiectul a fost blocat,  Curtea de Apel Bacău dând dreptate unuia dintre competitorii care au contestat licitaţia.
Proiectul prevede construire a 4 noi blocuri finanţate din fonduri guvernamentale prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în preajma Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”. În 2015,  printr-o adresă din 29 iulie, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a cerut lămurirea situaţiei juridice a suprafeţei de 10.000 de metri pătraţi la dispoziţie, inclusiv eliberarea cu celeritate a autorizaţiei de construire a celor 4 imobile noi, cu 80 de apartamente, în cazul cărora Primăria asigură utilităţile aferente. De asemenea, tot anul trecut, Proiect „Bucovina”, câştigătoarea licitaţiei organizate la nivel naţional, a procedat la reactualizarea proiectului tehnic aferent clădirilor în cauză. Nu în cele din urmă, de menţionat este faptul că, în august 2011, prima rundă a licitaţiei pentru ridicarea acestor blocuri a fost contestată de către unul dintre competitori, Curtea de Apel Bacău a dat dreptate acestuia, iar proiectul a fost suspendat până acum. În zona la care facem referire, în cartierul Obcini,  Primăria are încă 80 de apartamente şi garsoniere. Recepţia a fost făcută la finele anului 2009, beneficiarii mutându-se în casă nouă în anul următor. În acelaşi perimetru au fost amenajate 40 de unităţi de locuit pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, o parte dintre acestea având destinaţia de locuinţe sociale.