12 august 2014

 Procedura de negociere pentru atribuirea serviciului de transport agent termic ar putea fi suspendată  
·        „Vom discuta şi vom delibera asupra tuturor datelor şi informaţiilor pe care le avem, după care vom lua o decizie privind continuarea sau suspendarea  acestei proceduri”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.
Consiliul Local al municipiului Suceava va trebuie se pronunţe joi, în şedinţă extraordinară, dacă va deschide plicul cu oferta făcută de Thermonet Suceava în vederea preluării  serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, activitate prestată, în prezent, de societatea comercială în insolvenţă Termica Suceava. Viceprimarul Ovidiu Doroftei a declarat că  s-a căzut de comun acord, cu oficialii ofertantului, ca asupra paşilor de urmat să se pronunţe plenul aleşilor locali. Această poziţie survine excluderii Termica de la procedura de negociere pe motiv de neîntrunire a condiţiilor de eligibilitate, respectiv din cauza datoriilor mari către bugetul de stat. După ce şi-a reînnoit licenţa de prestare a serviciilor publice de utilităţi comunitare, operatorul din Lunca Sucevei s-a simţit nedreptăţit şi  a  anunţat că va contesta atribuirea serviciului de alimentare cu apă şi căldură către Thermonet. „Am avut o primă întâlnire în care am stabilit că este mult mai potrivit să avem o discuţie cu delegatarul, cu autoritatea care a delegat acest serviciu, respectiv cu Consiliul Local. Drept pentru care va avea loc o întâlnire extraordinară cu colegii consilieri. Vom discuta şi vom delibera asupra tuturor datelor şi informaţiilor pe care le avem, după care vom lua o decizie privind continuarea sau suspendarea acestei proceduri”, a precizat viceprimarul.   
Doroftei relevă că oferta Thermonet este confidenţială, aceasta urmând a fi făcută publică doar dacă deliberativul local va hotărî continuarea procedurii de negociere şi, de asemenea, numai după semnarea contractului, „Din punctul meu de vedere, unul care este cunoscut şi însuşit de toată lumea, inclusiv de către ofertant, este mai corect să păstrăm plicul închis, până vom avea discuţia cu Consiliul Local. După aceea, în eventualitatea în care va continua procedura, se va deschide plicul şi  se va discuta pe ceea ce cuprinde acel plic. Sunt, totuşi, date confidenţiale, până la semnarea contractului”, a subliniat viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei. Precizăm că, supă două etape de licitaţie, la care nu   s-au înscris minim 3 competitori, la negocieri au fost invitaţi prestatorul titular Termica Suceava şi Thermonet Suceava, societate nou constituită şi înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cu sediul social pe strada „Energeticianului” din Suceava şi având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti(51%) şi Elsaco Botoşani(49%). Cele două firme au participat la ambele etape ale licitaţie.