26 august 2014

Din această toamnă, la SJU,
Computer tomograf cu 64 de slide-uri
·        Echipamentul este unul foarte complex, cu nivel ridicat de precizie în stabilirea diagnosticului medical şi graţie căruia „vor fi salvate multe vieţi”, susţine preşedintele CJ, Ioan Cătălin Nechifor.
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se află în plină procedură de achiziţionare a unui computer tomograf modern cu 64 slide-uri, a anunţat într-o întâlnire cu mass media locale, şeful administraţiei judeţene, Ioan Cătălin Nechifor. Preşedintele Consiliului Judeţean a reliefat că ofertele participanţilor la licitaţie au deja deschise, iar în scurt timp  va fi declarat un câştigător. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, cofinanţarea Consiliului Judeţean este de 10%, iar, potrivit lui Nechifor, echipamentul este unul foarte complex, cu nivel ridicat de precizie în stabilirea diagnosticului medical şi graţie căruia „vor fi salvate multe vieţi”. Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că în această vară s-a lucrat la reabilitarea secţiei de anatomo-patologie, care de asemenea, va fi dotată cu aparatură şi instrumentar nou. Cătălin Nechifor a ţinut să arate că, până acum, prioritate a avut asigurarea condiţiilor medicale şi de cazare, în paralel lucrându-se şi la amenajarea interioarelor, scărilor şi curţii unităţii spitaliceşti judeţene sucevene. „Vom merge mai departe cu privire la dotarea tehnică. S-a lucrat foarte mult şi peste vară, iar pe partea anatomo-patologie vom asigura toate condiţii necesare, inclusiv pe partea de medicină legală”, a declarat şeful executivului judeţean, Cătălin Nechifor.       
În prezent, în dotarea Spitalului Judeţean se află un computer tomograf cu 8 slide-uri, tehnologie mai veche, dar în care mai funcţionează.   Noul computer tomograf ar putea fi la dispoziţia pacienţilor din această toamnă.